Στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Ελλάδα των Σπορ» με τους Γρηγόρη Νάνη και Φάνη Σκυφτά μίλησε καλεσμένη στο στούντιο η Μαρία Πρεβολαράκη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ελευθέρας πάλης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 53 κιλών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας και μάλιστα χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της Ιουλία Λεορντά από τη Μολδαβία. Αυτό ήταν το 3ο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ενώ στη συλλογή της έχει και ένα χάλκινο παγκόσμιο, με το Ολυμπιακό μετάλλιο να είναι το μόνο που της λείπει.

Για την ήττα στον ημιτελικό ανέφερε:

« Η ήττα στον ημιτελικό με αποσυντόνισε, καθώς πίστευα ότι θα νικούσα την Λευκορωσίδα Βανέσα Καλατζίσκαγια και θα εξασφάλιζα μετάλλιο. Αυτό δεν συνέβη και ηττήθηκα στις λεπτομέρειες».

Για τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου:

«Ο προπονητής μου με βοήθησε να μαζέψω τις δυνάμεις μου για να πάιξω στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου. Δεν ήθελα να φύγω με άδεια χέρια από τη διοργάνωση. Απέναντι στην Ιουλία Λεορντά από την Μολδαβία για τις θέσεις 3-5 είχα συγκέντρωση στον υπέρτατο βαθμό. Τη νίκησα και πήρα το μετάλλιο».

Για την επιτυχία αυτή και τη συνέχεια:

« Όταν έρχεται μια τέτοια επιτυχία και ειδικά μετά από τραυματισμό, τη χαίρεσαι και την απολαμβάνεις ακόμα πιο πολύ. Ξεπέρασα τους τραυματισμούς που είχα στο παρελθόν και αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη και αποφασιστικότητα  για το παρόν και για το μέλλον. Θα με βοηθήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στο Παρίσι. Θέλω να είμαι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:

«Ο δρόμος για το Τόκιο το 2020 μόνο εύκολος δεν είναι. Πρέπει να δουλέψω πάρα πολύ μέχρι εκεί και όνειρό μου, όπως και κάθε αθλητή, είναι φυσικά το ολυμπιακό μετάλλιο».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΡΔΟΣ