Με το αγώνισμα της Αντοχής Νέων Ανδρών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου, στη Ρόδο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για τις κατηγορίες Παίδων Κορασίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών σε Ατομική Χρονομέτρηση και Αντοχή. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για όλες τις κατηγορίες, το Σάββατο το αγώνισμα της Αντοχής για τους Παίδες, τις Κορασίδες και τους Εφήβους και την Κυριακή για τους Νέους Άνδρες.

Οι Νέοι Άνδρες αγωνίστηκαν σε διαδρομή 125,9 χιλιομέτρων συμπληρώνοντας 4 γύρους σε κυκλική διαδρομή. Ο Δημήτρης Χριστάκος (Α.Σ.ΑΛΦΑ) πήρε μια εντυπωσιακή νίκη χωρίς να αφήσει περιθώρια στους αντιπάλους του. Ο Χριστάκος συμπλήρωσε με αυτόν τον τρόπο μια εξαιρετική εμφάνιση αφού την Παρασκευή κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας και στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης. Κλείνοντας τον πρώτο γύρο στην αντοχή, ο Χριστάκος ήταν στο 2ο group αθλητών, σχεδόν 4 λεπτά πίσω από το 1ο group. Η διαφορά αυτή μειωνόταν κατά ένα λεπτό σε κάθε γύρο μπαίνοντας στον τελευταίο με διαφορά 2 λεπτών από το 1ο group. Εκεί ο Χριστάκος εξαπέλυσε την επίθεση του αφήνοντας πίσω τους αθλητές του group, φτάνοντας τους πρωτοπόρους και παίρνοντας αυτός την πρωτοπορία μόνος του. Έφτασε στον τερματισμό καλύπτοντας τα 2 λεπτά που υπολειπόταν στην αρχή του τελευταίου γύρου και εξασφαλίζοντας διαφορά 2,5 επιπλέον λεπτών από τον δεύτερο!

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Κυριακίδης (Π.Σ.ΚΡΟΝΟΣ) που ήταν 4ος στην Ατομική Χρονομέτρηση και την τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Τσάπας (Π.Ο.ΒΟΛΟΣ), αθλητής ο οποίος ήταν από τον 1ο γύρο στο 1ο group αθλητών αλλά στη συνέχεια υποχώρησε στην 3η θέση.

Τα αποτελέσματα  του αγώνα

Photo: Α.Σ.ΑΛΦΑ