«Έχουμε αποτύχει & αξίζουμε απαντήσεις», επεσήμανε στη συγκλονιστική κατάθεσή της ενώπιον της Γερουσίας, η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

«Πραγματικά, αισθάνομαι πως το FBI έκλεισε τα μάτια του στην υπόθεσή μας. Αν επιτρέψεις σε ένα αρπακτικό να βλάψει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι ταχύτατες & εξαιρετικά σοβαρές», συμπλήρωσε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο σύνθετο ομαδικό, ΜακΚέιλα Μαρόνι, τόνισε επίσης πως: «για επτά συναπτά έτη ο Λάρι Νάσαρ με κακοποιούσε σεξουαλικά, από τα 13 μου. Φαίνεται πως όποτε & οπουδήποτε έβρισκε την ευκαιρία, δεχόμουν “θεραπεία”. Ήταν περισσότερο παιδόφιλος, παρά γιατρός. Το FBI δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες μου, όταν εκτός από την κακοποίηση, επιχειρούσε να αγοράσει τη σιωπή μου προσφέροντάς μου δώρα».

Το 2015, αποκαλύπτει πως συνομιλούσε επί τρεις ώρες στο τηλέφωνο με το FBI, εξηγώντας τις λεπτομέρειες της ιστορίας, τις οποίες είχε αποκρύψει ακόμη και από τη μητέρα της.

«Όχι μονάχα δεν ανέφεραν το γεγονός, αλλά και όταν αρχειοθέτησαν την υπόθεση 17 μήνες αργότερα, διατύπωσαν εντελώς ψευδείς ισχυρισμούς για τα λεγόμενά μου», συμπλήρωσε.

Η Άλι Ράισμαν, ακόμη μία ελίτ αθλήτρια, υποστήριξε πως «πέρασαν 14 μήνες μέχρι το FBI να με προσεγγίσει, για να καταθέσω εναντίον του Νάσαρ, παρά τα πολλά προηγούμενα αιτήματά μου».

Δείτε μέσω της γκαλερί του ertsports.gr φωτογραφίες από τη σημερινή δίκη στο τρίτο κτήριο της Γερουσίας, στη Ουάσιγκτον: