Στον πρώτο αγώνα τους μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, βρίσκονται πολύ κοντά στο να κατακτήσουν μετάλλιο και είναι πολύ πιθανό πλέον αυτό να είναι το χρυσό.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ISAF, που διεξάγεται στο Μαϊάμι, μετά από 6 ιστιοδρομίες στην κατηγορία 470, παραμένουν στην 1η θέση με 18 β.π. Στην 5η κούρσα τερμάτισαν στην 5η θέση και στην 6η κούρσα ήταν 12οι, όμως αυτή την «πέταξαν» από τη βαθμολογία τους ως χειρότερη.

Μετέχουν 26 σκάφη και πίσω από το ελληνικό δίδυμο βρίσκονται οι Αμερικάνοι Σ. Μακνέι – Ντ. Χιουζ με 20 β.π. και οι Ιάπωνες Τ. Ισοζάκι – Α. Τακαγιανάσι με 23 β.π.

Στις γυναίκες και σε σύνολο 13 σκαφών, οι Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι 11ες με 43 β.π.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποιεί και η Βασιλεία Καραχάλιου στα Λέιζερ Ράντιαλ. Μεταξύ 51 σκαφών και μετά από 6 ιστιοδρομίες, η Ελληνίδα ιστιοπλόος βρίσκεται στην 1η θέση με 13 β.π. και δίνει «μάχη» για το χρυσό με την Βελγίδα Ε. Β. Άκερ, η οποία την ακολουθεί με 14 β.π. Αρκετά πίσω τους, με 37 β.π. έχει μείνει στην 3η θέση η Γαλλίδα Μ. Ντ. Κερανγκά. Η Αθανασία Φακίδη είναι 34η με 139 β.π.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi