Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς είναι εδώ και κάποια χρόνια από τους πλέον κορυφαίους αθλητές στην Κύπρο και έμεινε έκπληκτος, καθώς η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας τον «έκοψε» από την Ολυμπιακή προετοιμασία για το Παρίσι το 2024.

Έχοντας φέρει πολλές διακρίσεις στην πατρίδα του, έχοντας αγωνιστεί ως τραυματίας, όπως συνέβη και στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που πήρε μέρος και έχοντας κερδίσει τον σεβασμό όλων, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς αντέδρασε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός πως η Ολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου δεν φρόντισε για εκείνον και την προετοιμασία του για την επόμενη Ολυμπιάδα.

Αναλυτικά το μήνυμα του Τραΐκοβιτς στα social media του:

«Σήμερα με έκπληξη και ένα μεγάλο ερωτηματικό, πληροφορήθηκα πως δεν είμαι πλέον ανάμεσα στους αθλητές που χορηγούνται για Ολυμπιακή προετοιμασία για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.Όπως πολλοί γνωρίζουν, πέρσι για πρώτη φορά στην καριέρα μου είχα ένα μεγάλο τραυματισμό τον οποίο κατάφερα να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω έτσι ώστε να μπορέσω να παρευρεθώ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Εκεί κατάφερα να πάρω την πρόκριση μέχρι και τον ημιτελικό όπου αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη μεγαλύτερη επιτυχία Κύπριου αθλητή σε δρομικό αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η δικιά μου το 2016 στο Ρίο όπου και κατέλαβα την 7η θέση! Με στεναχώρια γράφω όλα αυτά αφού κύριος μου σκοπός δεν είναι να παραπονεθώ για την χορηγία που δεν θα μου δοθεί για να κάνω την προετοιμασία μου για την επόμενη Ολυμπιάδα, αλλά για να εκφράσω την απογοήτευση μου αφού βλέπω ότι πλέον χάνετε ο σεβασμός απέναντι στο πρόσωπο μου και σε αυτά που έχω προσφέρει.

Ως αθλητής της Κύπρου που με αξιοπρέπεια εκπροσωπώ την χώρα μου σε κάθε μεγάλη διοργάνωση θα περίμενα λίγο περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση από την Κυπριακή Ολυμπιακή επιτροπή για όλα αυτά που έχω πετύχει μέχρι σήμερα και για όλα αυτά που έχω σκοπό να κατορθώσω ακόμη! Σε καιρούς όπου ο κλασικός αθλητισμός χάνεται ολοένα και περισσότερο θα περιμέναμε εμείς οι αθλητές λίγη περισσότερη στήριξη για αυτό τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για την σημαία της πατρίδας μας».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης