Χωρίς να κάνει μεγάλη επίδοση ο Γιουσέϊν Μπόλτ κατάφερε παρά το κακό ξεκίνημα να πάρει την πρώτη θέση στον 6ο προκριματικό γύρο των 100μ. και να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που άρχισε σήμερα στο Λονδίνο.
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ που θέλει να αποχαιρετήσει φέτος το στίβο με τρία ακόμη χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετείχε στην 6η προκριματική σειρά των 100μ στην πρεμιέρα των αγώνων στο Λονδίνο και κατάφερε να κερδίσει με 10.07. Η εκκίνηση που έκανε ίσως να ήταν και η χειρότερη της καριέρας του, μένοντας αρκετά πίσω στα πρώτα 50 μέτρα της διαδρομής, αλλά στη συνέχεια κάλυψε τους αντιπάλους του και τερμάτισε πρώτος.

Πάντως η εμφάνισή του έδειξε να τον προβλημάτισε, αφού η συνέχεια αναμένεται αρκετά πιο δύσκολη, με τα αυριανά ημιτελικά και τον τελικό. Ιδίως από την στιγμή που οι βασικοί του αντίπαλοι έδειξαν σε πολύ καλή κατάσταση. Ο νεαρός Αμερικανός Κρίστιαν Κόλμαν στην πρώτη σειρά τερμάτισε άνετα σε 10.01, στην πέμπτη σειρά ο επίσης Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν σε 10.05, ενώ την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Τζαμαϊκανός Τζούλιαν Φόρτε στην τρίτη σειρά με 9.99.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ2, ΑΠΕ-ΜΠΕ