Μία γυναίκα, η πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού και νυν βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Σοφία Σακοράφα, εξελέγη στη θέση της προέδρου της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν σήμερα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ζευς, αφού συγκέντρωσε 114 ψήφους έναντι 107 της αντιπάλου της παλιάς πρωταθλήτριας της δισκοβολίας, Τασούλας Κελεσίδου.

Η 21η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην ηγεσία της ομοσπονδίας στα 124 χρόνια ιστορίας της (ιδρύθηκε το 1897) και η θητεία της είναι τετραετής, διαδεχόμενη τον Κώστα Παναγόπουλο που βρισκόταν στη θέση αυτή από το 2012.

Με οριακή πλειοψηφία θα διοικήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα, μετά τη σημερινή της επικράτηση στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία. Η διάδοχπς στην προεδρία του Κώστα Παναγόπουλου, εξελέγη με την παράταξη ΑΚΑΣ που συνολικά θα εκπρσωπηθεί με 11 μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εναντι 10 της Αναγέννησης που ηγήθηκε η Τασούλα Κελεσίδου.

Στο νέο ΔΣ μπήκαν για πρώτη φορά νέα μέλη, από αυτούς αρκετοί παλιοί παλιοί πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Κεντέρης (ΑΚΑΣ), Κώστας Γκατσιούδης (Αναγέννηση), Χάρης Παπαδιάς (Αναγέννηση), Αλέξης Αλεξόπουλος (Αναγέννηση) και Στέλιος Δημότσιος (Αναγέννηση), ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης (Αναγέννηση) και ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου (Αναγέννηση), στελέχη της ΑΚΑΣ και μέλη του συμβουλίου και στις προηγούμενες διοικήσεις Παναγιώτης Δημάκος, Ιάκωβος Πετσούλας και Ιωάννης Μπόλας (κατέβηκε με την Αναγέννηση, πρώην μέλος της ΑΚΑΣ), αλλά και ο πρόεδρος του Ελ. Βενιζέλου και ανερχόμενο στέλεχος, Γιώργος Γιατρουδάκης (ΑΚΑΣ)

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 224 σωματεία και είχαμε τρία λευκά ψηφοδέλτια. Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ εξελέγη ο Βασίλης Σεβαστής (δίνει τη δική του μάχη το διάστημα αυτό με τον κορονοϊό) με 131 ψήφους, έναντι 91 του Κώστα Γκατσιούδη, ενώ αναπληρωματική εκπρόσωπος η Ξένια Αργειτάκη, που κατείχε τη θέση στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.