Την Εθνική ομάδα του στίβου, που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και πέτυχε σπουδαίες διακρίσεις, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, αλλά και οι Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισσάβετ Πεσιρίδου, Ανδριάνα Φέρρα, Αναστασία Μαρινάκου, Χάιδω Αλεξούλη, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Νίκος Καψής, Πάρις Μπατζάβαλης, Δημήρης Πατσουκάκης, Γιώργος Τσάκωνας και Δημήτρης Τσιάμης έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση και μαζί τους οι προπονητές Γιώργος Πομάσκι, Κριέρ Μίτσελ, Μανώλης Καραγιάννης, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ιωάννα Σιώμου, Βάσω Παναγιωτοπούλου. Τους αθλητές και τις αθλήτριες συνόδευαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Σταματόπουλος και ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Σεβαστής.

Ο κ. Κοντονής, αφού μετέφερε και τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τις ευχές για καλά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αθλητές για την προετοιμασία τους και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση να λύσει χρόνια προβλήματα μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης των αθλητών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Κοντονής: «Προσπάθειά μας να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις»

«Ο στίβος μας έδωσε μεγάλη χαρά και αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι είχαμε μια μεγάλη αριθμητικά ομάδα από αγόρια και κορίτσια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Και μέσα από αυτή τη μεγάλη ομάδα ήρθαν και δύο λαμπρές διακρίσεις για δύο αθλήτριες, την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Βούλα Παπαχρήστου. Θέλω να πω λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως και στην ομάδα των παίδων, που μας έδωσε μεγάλες χαρές και ελπίδες πριν λίγες μέρες» είπε αρχικά ο υφυπουργός και συνέχισε:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα και σε αυτό των αθλητικών υποδομών και των κινήτρων στους αθλητές. Πρώτα από όλα να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, πολλές εκ των οποίων παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης και σε μεγάλο βαθμό τις έχουμε συμμαζέψει.

Kontonis_ypodoxi_stivos_vivlia_2016Το δεύτερο που προσπαθήσαμε και πετύχαμε ήταν να αποκαταστήσουμε ζημιές που δυστυχώς επί χρόνια υπήρχαν και δεν μπορούσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες να έχουν ένα ικανοποιητικό και ανθρώπινο χώρο προπόνησης. Όπως έγινε με το κλειστό προπονητήριο του Ο.Α.Κ.Α. Μετά από τόσα χρόνια, πέρασε και ένας χειμώνας που δεν γινόταν λίμνη. Πετύχαμε να διατηρήσουμε το προπονητήριο του Αγίου Κοσμά σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά και να μεταφέρουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του στο Μητροπολιτικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί. Τις επόμενες μέρες θα περάσει από τη Βουλή και η συγκρότηση της διοίκησης του κλειστού της Παιανίας. Δυστυχώς από το 2002 εκκρεμούσε ο διορισμός διοίκησης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση ένα κλειστό που αποτελούσε «στολίδι» για τον αθλητισμό.
Όλα αυτά προσπαθεί η κυβέρνηση να τα υλοποιήσει, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για τον ελληνικό λαό και τον ελληνικό αθλητισμό. Εξήγησα στα παιδιά τι προσπάθειες κάνουμε και ειλικρινά τα παιδιά με εξέπληξαν με την ωριμότητά τους. Τους ευχήθηκα καλή επιτυχία στους αγώνες που ακολουθούν και τους είπα ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας τους συνοδεύουν οι ευχές όλων των Ελλήνων. Θα είναι μεγάλη χαρά να βλέπουν οι Έλληνες νέα παιδιά να διακρίνονται και την ελληνική σημαία να ανεβαίνει ψηλά».

Παναγόπουλος: «Ο ελληνικός στίβος περνάει το καλύτερο καλοκαίρι του»

Από τη δική του μεριά, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, τόνισε: «Η Εθνική ομάδα Στίβου των ανδρών και των γυναικών είχε τη χαρά να έχει μια ώρα ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του. Όχι μόνο σήμερα, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή τη θέση, γιατί πράγματι αγαπά τον αθλητισμό, αγαπά τον στίβο και δρομολογεί λύσεις μετά από χρόνια σε μια σειρά από σημαντικά προβλήματα υποδομών, τα οποία θα διευκολύνουν πρωταθλήτριες και πρωταθλητές να συνεχίζουν να γυμνάζονται κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.
Ο ελληνικός στίβος περνάει το καλύτερο καλοκαίρι του, εδώ και χρόνια, χάρη στην υπερπροσπάθεια των αθλητών-αθλητριών και προπονητών-προπονητριών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά και τη δέσμευσή μας ότι θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την προσπάθειά τους. Τους ευχόμαστε το καλύτερο στους αγώνες που έρχονται με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
».

Kontonis_Stefanidi_2016Στεφανίδη: «Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική»

Σε δηλώσεις της η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι έτοιμη για το Ρίο και ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να βγει καλά η προετοιμασία. Είδατε τι έγινε με τη Νικόλ (σ.σ. Κυριακοπούλου). Νομίζω ότι υπάρχουν 4-5 αθλήτριες, με τις οποίες συναγωνίζομαι και θα είναι οι βασικές μου αντίπαλοι. Ελπίζω να μην προκύψουν εκπλήξεις. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως με τις εγκαταστάσεις, και τα ανέφερα στον υφυπουργό».

Παπαχρήστου: «Ο,τι περνάει από το χέρι του το κάνει ο κ. Κοντονής»

Από την πλευρά της, η Βούλα Παπαχρήστου είπε: «Ο κ. Κοντονής ήταν ανοιχτός σε όλα. Άκουσε και τα παράπονά μας και τις ευχαριστίες μας. Είναι κοντά μας και το έχει αποδείξει έτσι κι αλλιώς. Έχει επιληφθεί για τη στεγανοποίηση του ΟΑΚΑ. Κατάφερε να μην έχουμε κουβάδες μέσα στο ΟΑΚΑ. Έχει κάνει σπουδαίο έργο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Είναι κοντά μας σε όλους τους αγώνες και αυτό μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Ό,τι περνάει από το χέρι του το κάνει, παρόλο που βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, δώρισε στους αθλητές και τις αθλήτριες ένα βιβλίο δίτομο με το έργο του Διονύση Ρώμα «Το Ρεμπελιό των Ποπολάρων».

ΠΗΓΗ: ΓΓΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΓΑ