Ο Σεϊφού Τουρά από την Αιθιοπία, ήταν ο μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο του Σικάγου που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής (10/10).

O 24χρονος αθλητής, τερμάτισε σε 2:06:12, αφήνοντας πίσω του κατά 23 δευτερόλεπτα, τον Αμερικανό, Γκάλεν Ρουπ, που ήταν ο νικητής το 2017. Ο Τουρά πάντως, έχει για φετινό ρεκόρ το 2:04:29, το οποίο σημείωσε στο Μιλάνο νωρίτερα φέτος.

Ο συμπατριώτης του Τούρα, Σιφέρα Ταμρού, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, έχοντας προβάδισμα 15 δευτερολέπτων στα πρώτα 15 χιλιόμετρα, αλλά στο τέλος πήρε την 5η θέση, σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες για το συγκεκριμένο αγώνισμα (ζέστη και αέρας).

Η θερμοκρασία την ώρα του Μαραθωνίου κυμάνθηκε γύρω στους 22.8 βαθμούς Κελσίου, καθώς η διοργάνωση επέστρεψε εφέτος μετά την ακύρωσή του το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ήταν η αρχή ενός απαιτητικού φθινοπώρου, με άλλους δύο κορυφαίους Μαραθώνιους, σε Λονδίνο και Βοστόνη, που έχουν αναβληθεί από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες του Απριλίου, για τις 3 και 11 Οκτωβρίου αντίστοιχα.