Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Χανσλ Πάρτσμεντ κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το χρυσό μετάλλιο στα 110μ. με εμπόδια, ωστόσο για να φτάσει σε αυτό το τεράστιο κατόρθωμα χρειάστηκε να βάλει το «λιθαράκι» της μια…εθελόντρια.

Τι ακριβώς συνέβη στον Πάρτσμεντ, ο οποίος για ελάχιστα λεπτά δεν έχασε τον ημιτελικό;

Την Τετάρτη (04/08) είχε προγραμματιστεί ο ημιτελικός των 110μ. με εμπόδια στους άνδρες, στον οποίο συμμετείχε και ο Χανσλ Πάρτσμεντ. Ο Τζαμαϊκανός λοιπόν στο δρόμο του για το στάδιο, μπήκε σε λάθος λεωφορείο. Σε αυτό που όδευε προς το υδάτινο στάδιο του Τόκιο.

Πανικόβλητος λοιπόν ο Πάρτσμεντ όταν αντιλήφθηκε το λάθος που έκανε, αναζήτησε βοήθεια, την οποία τη βρήκε στο πρόσωπο της νεαρής εθελόντριας Τριγιάνα. Εκείνη του έδωσε χρήματα, έτσι ώστε να πάρει ταξί και να προλάβει να βρεθεί στο στάδιο και τον ημιτελικό αντίστοιχα.

Ο Πάρτσμεντ όχι μόνο έφτασε στην ώρα του, αλλά πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, όπου κατάφερε να επικρατήσει στην κούρσα και να στεφθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.

Φυσικά την ξεπλήρωσε και της έδωσε την ευκαιρία να δει από κοντά και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε χάρη σε αυτήν.

Μιλώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Πάρτσμεντ δήλωσε:

«Είδα αυτήν την εθελόντρια και έπρεπε να την… παρακαλέσω. Ευτυχώς, μου έδωσε χρήματα για να πάρω ταξί. Και κάπως έτσι, μπόρεσα να φθάσω στην πίστα προθέρμανσης του σταδίου και με αρκετό χρόνο για να κάνω προθέρμανση και να προετοιμασθώ. Ήσουν καθοριστικός παράγοντας για την συμμετοχή μου στον τελικό εκείνη την ημέρα».

Δείτε το εν λόγω βίντεο:

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης