Μετά από απουσία 15 μηνών ο Τάιγκερ Γουντς επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Ο μεγαλύτερος παίκτης του γκολφ όλων των εποχών, το 2014 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στη μέση και έκτοτε όσες φορές επιχείρησε να αγωνιστεί, δυσκολεύτηκε και δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν τον Αύγουστο του 2015. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Μάιο του 2016 να βρεθεί για πρώτη φορά στην επαγγελματική καριέρα του εκτός των 500 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 41χρονος ζωντανός θρύλος του αθλήματος, αρχικά είχε προγραμματίσει να αγωνιστεί τον Οκτώβριο, όμως ανέβαλε την επανεμφάνισή του και τώρα δήλωσε πως θα λάβει μέρος στο τουρνουά Hero World Challenge, που θα διεξαχθεί από 1 έως 4 Δεκεμβρίου στο Όλμπανι των ΗΠΑ.

«Είμαι ενθουσιασμένος», δηλώνει ο ίδιος, ο οποίος στην επαγγελματική του διαδρομή πέτυχε πολυάριθμα ρεκόρ, κατέκτησε 18 παγκόσμια πρωταθλήματα, 14 επαγγελματικά και 79 τίτλους PGA Tour. Είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια ως Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στην ιστορία του αθλήματος, επί σειρά ετών ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των αθλημάτων στον κόσμο, ενώ διατηρείται ακόμη το ρεκόρ που είχε πετύχει ως ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που κατέκτησε το Γκραντ Σλαμ, δηλαδή όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα μέσα στην ίδια χρονιά κι αυτό το επανέλαβε στην καριέρα του τρεις φορές.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ACTIONIMAGES-EUROKINISSI