Η κάτοχος του US Open, Έμα Ραντουκάνου, γνώρισε την ήττα χθες (29/10) Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ με 2-0 σετ και δεν έκρυψε στις δηλώσεις της την απογοήτευσή της, και παραδέχθηκε ότι ακόμη προσπαθεί να «συμβιβαστεί» με τον γρήγορο ρυθμό που επικρατεί στο tour.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Έμα Ραντουκάνου:

«Δεν ένιωθα σωματικά ότι βρισκόμουν στο 100%. Ήμουν αρκετά κουρασμένη, θα μπορούσα να πω ότι «κοιμόμουν». Μερικές φορές απλά έχεις κάποιες μέρες που δεν νιώθεις στην καλύτερη κατάσταση», είπε μετά το ματς στους δημοσιογράφους η Ραντουκάνου και συνέχισε: «Το έβλεπα από το πρωί, από την προπόνηση. Ήθελα να βγω στο γήπεδο και να προσπαθήσω για το καλύτερο και να δω πώς θα πάει, ήλπιζα να πήγαινε καλύτερα. Αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα σήμερα (σ.σ. χθες). Είναι απλώς απογοητευτικό που έχεις αυτές τις μέρες. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα να το βιώνεις, αλλά πρέπει απλώς να το ξεπεράσω και θα το ξεπεράσω. Και μετά θα επιστρέψω σε άλλο τουρνουά σύντομα».

«Έχω βιώσει πολλά τους τελευταίους έξι μήνες, με πολύ λίγα… κενά. Απλώς προσαρμόζομαι στη γρήγορη «ζωή» του tour και προφανώς είμαι ακόμα πολύ νέα για να την διαχειριστώ, οπότε θα μου πάρει ακόμα λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Μετά το Λιντς θα έχω πιθανώς μια εβδομάδα άδεια για να… επιστρέψω και να είμαι ψυχικά και σωματικά… φρέσκια για τη δύσκολη περίοδο προετοιμασίας. Θα είναι η πρώτη μου και από ό,τι έχω ακούσει, είναι πολύ δύσκολες τέσσερις εβδομάδες σωματικά».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης