Ευχάριστα νέα για τους αθλητές και τους φιλάθλους του τέννις, καθώς όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων στο άθλημα.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σύμφωνα, με τις Αποφάσεις-Οδηγίες της Κυβέρνησης αλλά και σύμφωνα με ότι αποφασίζεται στους Υπερκείμενους Διεθνείς Φορείς, ήτοι τις ITF και TENNIS EUROPE.

Τα ανωτέρω σημαίνουν ότι, δε θα γίνει καμιά διοργάνωση μέχρι την 07.07.2020. Κανένα Σωματείο-Μέλος της Ε.Φ.Ο.Α. δε θα πρέπει να ανακοινώσει Πρωταθλήματα εάν δεν προκηρυχθούν επίσημα από το Δ.Σ. και τις Ενώσεις της Ε.Φ.Ο.Α.

Το Δ.Σ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, την Εθνική Επιτροπή και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Ε.Φ.Ο.Α. θα συνεδριάσουν άμεσα, με τηλεδιάσκεψη, για να συναποφασίσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα του δεύτερο εξαμήνου του 2020».

Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, δήλωσε: «Εισερχόμαστε σε πλήρη κανονικότητα, με μια μόνο προϋπόθεση. Να σεβαστούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν το Υφυπουργείο Αθλητισμού, η ΓΓΑ και οι ειδικοί επιστήμονες. Να σεβαστούμε τους υπερκείμενους διεθνείς φορείς, ITF και TE, που με ικανοποίηση βλέπουν τη μοναδική εθνική ομοσπονδία στην Ευρώπη να επανέρχεται πλήρως στη κανονικότητα. Η περιπέτεια με τον «ιό» συνεχίζεται και είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε ολόκληρη την οικογένεια του τέννις και να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς μέχρι το τέλος».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ