Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να κατακτήσει τον δεύτερο μεγάλο της τίτλο -μετά απ’ αυτόν στο Ραμπάτ το 2019-, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ από την Ανέτ Κονταβέιτ στον τελικό της Οστράβα (WTA 500).

Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε νωθρά τον τελικό, πραγματοποιώντας συνεχή λάθη. Στο 1ο σετ βρέθηκε να χάνει με 3-1, κατόπιν μπρέικ που πραγματοποίησε η Εσθονή. Εν συνεχεία, η ίδια υπερασπίστηκε το μπρέικ με εξαιρετικό σερβίς της, κάνοντας το 4-1, προτού η Σάκκαρη μειώσει σε 4-2, ελπίζοντας για την επιστροφή της στο κυνήγι του 1ου σετ. Ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο μπρέικ -γεγονός που συμβαίνει σπάνια-, ενώ η Κονταβέιτ πραγματοποίησε και δεύτερο μπρέικ και εν τέλει κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ, αμφότερες οι τενίστριες οδηγούνταν χεράκι – χεράκι (3-3) στα παιχνίδια, με τη Σάκκαρη να αδυνατεί να βρει το μπρέικ που χρειαζόταν. Η Εσθονή διατήρησε το σερβίς της, κάνοντας το 4-3, ενώ και η Ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε το ίδιο (4-4), μένοντας μέσα στον τελικό. Με το άγχος εξ’ ολοκλήρου στη Σάκκαρη, η ίδια ιστορία συνεχίστηκε, έως τη στιγμή που η Κονταβέιτ κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ελληνίδας κορυφαίας αθλήτριας και να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 7-5 και εν συνεχεία τον τίτλο.

Η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρης στον τελικό της Οστράβα προήλθε μετά από εννέα σερί (!) χαμένους τελικούς. Μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο, ωστόσο η Ελληνίδα τενίστρια είναι κι επίσημα στο τοπ-10 της κατάταξης!

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος