Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells, επικρατώντας του Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-1 σετ, ωστόσο παραδέχθηκε πως για να φτάσει στην πρόκριση έπρεπε να αγγίξει τα όρια του.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τενίστας ανέφερε: «Νιώθω σε ένα παιχνίδι σαν το σημερινό ότι πιέζω κυρίως τον εαυτό μου και όχι τον αντίπαλό μου. Ήταν ένας από εκείνους τους αγώνες, όπου έπρεπε πραγματικά να φτάσω στα όρια και να δείξω ότι είμαι ικανός όταν βρίσκομαι «στα κόκκινα»».

Και πρόσθεσε: «Ήταν απίστευτος ο τρόπος που έμεινα στο ματς. Έπρεπε να περάσω τόσες πολλές δυσκολίες για να βρω μια λύση και τα κατάφερα προς το τέλος του αγώνα».

Τέλος, για τον προημιτελικό με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι επεσήμανε:

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουν υπέροχο τένις. Η μεγαλύτερη προτεραιότητά μου είναι να παίξω όσο καλύτερα μπορώ απέναντι σε οποιονδήποτε παίκτη, ανεξάρτητα από την κατάταξη ή την κατάστασή του. Αυτή η εβδομάδα ήταν ένα δύσκολο ταξίδι με πολλές μάχες, δύο φορές αγώνες με τρία σετ έως τώρα, οπότε αυτό είναι κάτι που θα πάρω ως μαθησιακή εμπειρία και θα το χρησιμοποιήσω για κάτι καλύτερο στο τουρνουά».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος