Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδηλασίας σε συνεργασία με τους διοργανωτές των βασικότερων αγώνων του αθλήματος, ανακοίνωσε το τροποποιημένο, λόγω της πανδημίας Covid 19, αγωνιστικό πρόγραμμα τηξς ποδηλασίας δρόμου για το 2020. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, David Lappartient, είπε πως με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που υπήρξαν, έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταρτιστεί ένα αγωνιστικό ημερολόγιο που θα έδινε στις ομάδες τη δυνατότητα να προετοιμαστούν έγκαιρα και να συμμετέχουν με ασφάλεια στους μεγαλύτερους αγώνες της χρονιάς. Τον Αύγουστο έχει δοθεί έμφαση σε μονοήμερους αγώνες ώστε να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι ποδηλάτες που θα συμμετέχουν στα Grand Tours.

Η ημερομηνία έναρξης της «συμπυκνωμένης» πλέον αγωνιστικής χρονιάς είναι η 1η Αυγούστου, με την κλασσική της άνοιξης που θα γίνει πλέον καλοκαίρι, Strade Bianche, στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Ακολουθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου το Milan-San Remo. Από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Criterium Du Dauphinne, στη Γαλλία. Από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου, στην ημερομηνία που είχε προκηρυχθεί εξαρχής, θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Aigle-Martigny, στην Ελβετία. Στις 29 Αυγούστου, ξεκινά το 1ο Grand Tour της χρονιάς, το Tour De France το οποίο διατήρησε τις 21 αγωνιστικές μέρες που είχαν προκηρυχθεί με την εκκίνηση να έχει μεταφερθεί στη Νίκαια και τον αγώνα να ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το Tirreno Adriatico θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 14 Σεπτεμβρίου και στις 30 του ίδιου μήνα θα γίνει το Fleche Wallonne στο Βέλγιο. Το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτεμβρίου ο κόσμος της ποδηλασίας θα είναι επικεντρωμένος στο Tour De France.

Το Giro d’Italia θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 25 Οκτωβρίου. Δυστυχώς, το ίδιο διάστημα διεξάγονται και αρκετοί σημαντικοί μονοήμεροι αγώνες ενώ την τελευταία εβδομάδα του Giro ξεκινά και η Vuelta, στην Ισπανία. Στις 4 Οκτωβρίου το Liege-Bastogne-Liege στο Βέλγιο, στις 10 Οκτωβρίου το Amstel Golda Race στην Ολλανδία, στις 18 το Tour de Flandres στο Βέλγιο.

Στις 20 Οκτωβρίου ξεκινά το τελευταίο Grand Tour της χρονιάς, η Vuelta στην Ισπανία που θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου. Στις 25 Οκτωβρίου θα γίνει το Paris-Roubaix στη Γαλλία και ο μήνας θα κλείσει με το Il Lombardia, στην Ιταλία στις 31 Οκτωβρίου.