Την αναστολή διεξαγωγής, από αύριο μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου όλων των εθνικών και πανελλήνιων πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, λόγω κοροναϊού (COVID-19), γνωστοποίησε σήμερα (11/3) η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναστολή δεν αφορά την Volley League, η οποία διεξάγεται υπό την «σκέπη» της ΕΣΑΠ. Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΟΠΕ τονίζει ότι για «τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ενώσεων Σωματείων και Τοπικών Επιτροπών, η απόφαση αναστολής θα είναι των αντίστοιχων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών», ενώ υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις».

Σημειώνεται ότι, επειδή η αναστολή αρχίζει από αύριο, θα διεξαχθεί κανονικά (κεκλεισμένων των θυρών) η σημερινή αναμέτρηση για την Α1 γυναικών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Μαρκόπουλο (19:00, κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»).

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ έχει ως εξής:

«Με βάση τα μέτρα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19 και σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων που επηρεάζουν την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, η Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίζει την αναστολή διεξαγωγής από αύριο ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ως και την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και Τελικών Φάσεων Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, πλην της Volley League που διεξάγεται από την Ε.Σ.Α.Π..

Όσο αφορά τα πρωταθλήματα ευθύνης των Ενώσεων Σωματείων και Τοπικών Επιτροπών, η απόφαση αναστολής θα είναι των αντίστοιχων Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών, ενώ οι ημερομηνίες λήξης των Ομίλων του Β΄ Εθνικής Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών και η Α΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγοριών-Κοριτσιών Κ18 θα παραταθούν αντίστοιχα.

Η κατάσταση θα εκτιμάται συνεχώς, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρχουν αντίστοιχες ανακοινώσεις».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ