Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης που έλαβε χώρα στη Μάλτα, καθώς η εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος, το Highlight. Η ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Ζωή Αγραφιώτη, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ελένη Φράγκου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Βασιλική Μολόζη, Δέσποινα Ταμπακάκη, Γλυκερία Ταραζά και Γεωργία Ζώταλη, βαθμολογήθηκε με 83,4000 βαθμούς. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία (91,6667 βαθμοί) και το ασημένιο η Ισπανία (87,7333 βαθμοί).

Η προπονήτρια Ελεάνα Ασκοξυλάκη δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη συνολική εμφάνιση της ομάδας μας σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς πρόκειται για κορίτσια που μετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία στην Ευρώπη. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στις πέντε ή έξι πρώτες δυναμεις του αθλήματος στην Ευρώπη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πήγαμε καλά και στο Σόλο, με την Καράγγελου και στο Ντουέτο και στο Κόμπο και η πολύ καλή εμφάνιση επισφραγίστηκε απόψε με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας το μετάλλιο στο Highlight. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για τη στήριξη και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθειά μας».

Στο μεταξύ, η Ζωή Καράγγελου κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο Σόλο. Η νεαρή πρωταθλήτρια βαθμολογήθηκε με 83,5667 βαθμούς, την ώρα που το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Ντάρια Κιρσάνοβα με 92,0000 βαθμούς. Το ασημένιο πήρε η Ουκρανή Αναστασία Σολνατένκοβα με 89,5333 βαθμούς και το χάλκινο η Βέρα Μπούτσελ από τη Λευκορωσία με 88,4333 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ