Πλούσια ήταν η σημερινή συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων που διεξάγεται στο Τομσκ της Ρωσίας, καθώς μάζεψε ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κωνσταντίνος Στυλιανός Λιβογιάννης κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Τομσκ και αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των αγώνων.

Αυτή τη φορά στον τελικό στα 400 διπλά πέδιλα Νέων πρώτευσε με χρόνο 3.33.69 και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας να ακούγεται για δεύτερη φορά στο Τομσκ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Στάντλερ με 3.38.33 και το χάλκινο ο Ρώσος Λομπάτσεφ με 3.39.17. Ο έτερος Έλληνας στον συγκεκριμένο τελικό, ο Κωνσταντίνος Τσιάβος ήταν 4ος με 3.40.67.

Ο Κωνσταντίνος Στυλιανός Λιβογιάννης δήλωσε για τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε: «Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί απόλυτα! Επιτεύχθηκε μετά από σκληρή προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες, με διπλές προπονήσεις σε Βόλο και Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ την Κολυμβητικη Ομοσπονδία Ελλάδος για την ευκαιρία που μου έδωσε να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης στο Τομσκ της Ρωσίας, τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής κ. Ηλία Ξιάρχο για όλη του τη στήριξη, τους δυο ομοσπονδιακούς τεχνικούς της ελληνικής αποστολής κ. Αλέξανδρο Ξιάρχο και Γιάννη Καλαϊτζογλίδη. Τέλος, ευχαριστω τον Όμιλό μου, τον ΝΟΒΑ και την διοίκησή του, τους προπονητές μου εκεί και την οικογένεια μου που στέκεται πάντα δίπλα μου».

Η Ελευθερία Αρκουδή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με μια εκπληκτική κούρσα στα 400 μ. υποβρύχιο, με χρόνο 3.15.99 και άνοιξε τον χορό των μεταλλίων από πλευράς κοριτσιών. Το χρυσό πήρε η Ρωσίδα Παρτσακασβίλι με 3.03.52 και το χάλκινο η επίσης ρωσίδα Κουζνέτσοβα 3.16.69.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε λίγο αργότερα και η Ευδοκία Θωμάκου στα 400 μ. διπλά πέδιλα με 3.51.11. Το χρυσό πήρε η Ουγγαρέζα Χάμλιν με 3.49.22 και το χάλκινο η Γαλλίδα Ζοανά με 3.51.60. Στον ίδο τελικό η Βενετία Μπάτσιου ήταν 5η με 3.59.20.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στα 4Χ200 επιφάνεια Νέων η Εθνική μας ομάδα αγοριών με τους Νίκο Παπαθεοδώρου, Βασίλη Κολιπέτρη, Κωνσταντίνο Τερζανίδη, Κωνσταντίνο Τσιάβο με 5.53.63. Το χρυσό πήρε η Ρωσία με 5.42.66 και το ασημένιο η Ουκρανία με 5.52.70.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κοριτσιών (4Χ200 επιφάνεια) η ελληνική ομάδα με τις Δήμητρα Ακριτίδου, Ελευθερία Πουλοπούλου, Αναστασία Γανέλλη, Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου τερμάτισε με 6.22.22.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ