Λίγες ημέρες μετά την ανεξήγητα κακή εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Γκουανγκζού, ο Ανδρέας Βαζαίος έκανε μία κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων του και, χωρίς να πιεστεί καν, έπιασε το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης σημείωσε επίδοση 1:59.02 στον προκριματικό των 200μ. μικτή ατομική, κατά την 3η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Άλιμο, και εξασφάλισε την παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, για τρίτη φορά στην καριέρα του.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γκουανγκζού ο Βαζαίος έμεινε στη 17η θέση με 1:59.80, ενώ με ένα χρόνο σαν τον σημερινό θα περνούσε άνετα στους ημιτελικούς. Το ατομικό του -και πανελλήνιο- ρεκόρ είναι 1:57.98.

Ο 25χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 γίνεται ο πέμπτος Έλληνας κολυμβητής που εξασφαλίζει την παρουσία του στο Τόκιο, μετά τους Απόστολο Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολο Παπαστάμο και Άννα Ντουντουνάκη. Πρόκριση στους Ολυμπιακούς έχει πάρει και η ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ