Μια εξαιρετική σε απόδοση Εθνική ομάδα, κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ15 που πραγματοποιείται στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας. Η Εθνική Παίδων, παίζοντας υποδειγματική άμυνα, επικράτησε της Σερβίας με 10-7 και κατέλαβε την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελευταίο αγώνα απέναντι στην Γαλλία.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 2-0, 3-4

Οι Έλληνες ήταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού, προηγήθηκαν με 5-3 στο ημίχρονο και 7-3 στο 24’. Η άμυνα που έπαιξαν ήταν σπουδαία, ενώ, όπως στο χθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Τουρκία, έτσι και σήμερα, είχαν ως εξαιρετικά παραγωγικό τον Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος σημείωσε τα 4 από τα 10 τέρματα της ομάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκληρώνει τους αγώνες των ομίλων αύριο, Τρίτη 6 Ιουλίου, αντιμετωπίζοντας στις 12.30 (ώρα Ελλάδας) την Γαλλία, η οποία ηττήθηκε λίγο ενωρίτερα από την Τουρκία με 10-9.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ομοσπονδιακός προπονητής Φώντας Λεμπέσης τόνισε: «Απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του χώρου, τα παιδιά εκτός απο τις ικανότητες τους, έδειξαν μεγάλη συγκέντρωση και διάθεση για την νίκη. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να πετύχουμε τους στόχους μας… Προχωράμε…»

ΕΛΛΑΔΑ (προπονητής Φώντας Λεμπέσης): Κρατημένος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Μαστρογιανάκος, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 1, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης, Ζαχόπουλος 1, Σιαμάς 1, Αποστολάκος, Μπαγιούμι, Μαυριόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Μποντιρόγκα 2, Ντιμιτς 2, Μπλάζεβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντοκάνοβιτς 1.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ