Απόλυτα ικανοποιημένη δηλώνει η Μάνια Μπίκοφ από τη στήριξη που έλαβε από τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, μετά την καταγγελία της για σεξουαλική βία που υπέστη όταν ήταν αθλήτρια της υδατοσφαίρισης. Η πρωταθλήτρια του τριάθλου, η οποία συναντήθηκε χθες (18/1) με τον πρόεδρο και άλλα στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, με ανάρτησή της στα social media εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της προς το Δ.Σ. της ΚΟΕ, «για την παραδειγματική αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος», ενώ τονίζει ότι, δημοσιοποιώντας τη δική της εμπειρία, έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει όποιον έχει υποστεί βία, να βρει το θάρρος και να μιλήσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μάνιας Μπίκοφ:

«Χθες το πρωί επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Διαθεσόπουλος, σχετικά με την δημοσιοποίηση της ιστορίας μου και με κάλεσε στην ομοσπονδία, όπου και ακολούθησε μια πολύωρη συζητηση, με τον ίδιο, τον ΓΓ και την εκτελεστική επιτροπή.

Δεν σας κρύβω ότι στον χρόνο που μεσολάβησε έως τη συνάντησή μας κ έχοντας στο μυαλό μου την απαράδεκτη ανακοίνωση της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, δεν ήξερα τι έπρεπε να περιμένω.

Φτάνοντας με τον Σπύρο και μετά την πρώτη επαφή, ο πρόεδρος, πήρε τον λόγο και μου εξέφρασε αμέσως την αμέριστη συμπαράσταση του ίδιου και της Ομοσπονδίας, καταδικάζοντας απόλυτα το γεγονός.

Έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία είναι πλήρως δίπλα μου σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την έκταση που επιθυμώ να δώσω κ όσο μακριά κι αν θέλω να το προχωρήσω, ως επίσης παρέχοντάς μου νομική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Εγώ από την πλευρά μου, έκανα σαφές ότι ο σκοπός της ανάρτησης μου ήταν κ παραμένει ο ίδιος.

Μέσα από την δική μου εμπειρία να δημοσιοποιηθεί μια πραγματικότητα, η οποία συμβαίνει και στον αθλητισμό όπως δυστυχώς και σε κάθε τομέα της κοινωνίας, να στηρίξω την γενναία απόφαση της Σοφίας Μπεκατωρου, να ενθάρρυνω όποιον και όποια έχει υποστεί βία οιαδήποτε μορφής να βρει το θάρρος να μιλήσει αλλά κυρίως να ξεκινήσουν επιτέλους δράσεις από την πολιτεία κ άλλους φορείς ώστε να μην βρεθει ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος σε παρόμοια θέση, ούτε στον αθλητισμό ούτε πουθενά.

Τα περιστατικά αυτά δεν πρεπει να στιγματίσουν τον ίδιο τον αθλητισμό ούτε τα αθλήματα τα οποία υπηρετησαμε ή υπηρετούμε. Πρέπει όμως σίγουρα κάθε τέτοια άνομη ενέργεια να βγει στην επιφάνεια και να τιμωρηθεί κάθε υπεύθυνος.

Θα ευχαριστήσω λοιπόν δημόσια το ΔΣ της ομοσπονδίας και θα το συγχαρώ για την παραδειγματική αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού θέματος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ