Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, μιλώντας στην εκπομπή «The 2night Show» και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αναφέρθηκε εκτενώς στο ολυμπιακό του επίτευγμα, αλλά και για τα εμπόδια που έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Ο 24χρονος Έλληνας κωπηλάτης μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην αυστηρή διατροφή που ακολουθούσε για να βρίσκεται στην ελαφρά κατηγορία.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου:

«Εγώ έτρωγα παγάκια, όταν ήμουν στην ελαφριά κατηγορία. Από το 2016 για να πιάσω τα κιλά και να ξεχάσω την πείνα μου, έτρωγα τσίχλες και παγάκια για να είμαι στα κιλά που πρέπει. Αν είσαι παραπάνω στα γραμμάρια για παράδειγμα, κόβεσαι. Ήμουν στο Ρίο τότε και πιο μικρός. Δεν έτρωγα πάρα πολλά τρία τέσσερα την ημέρα. Ούτε νερό μπορείς να πιεις εκείνη την περίοδο γιατί αυξάνει τα γραμμάρια, οπότε το κάνεις για να ξεδιψάσεις και λίγο.

Δυστυχώς το άθλημά μας το κάνουμε αφιλοκερδώς, δεν έχουμε καμία στήριξη. Ό,τι προσπαθεί κι η ομοσπονδία με χορηγούς γιατί είναι πανάκριβος κι ο εξοπλισμός. Μπορεί να κοστίζουν από είκοσι μέχρι και σαράντα χιλιάδες τα σκάφη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα λέγοντας:

«Στην αρχή της κούρσας οι αντίπαλοι μου έφυγαν πιο δυνατά. Στα 750 μέτρα ήμουν τέταρτος, έβαλα δύναμη, τους πέρασα και μετά η αδρεναλίνη και η θέληση με έκαναν να αντέξω. Οι αντίπαλοί μου νόμιζαν ότι στα τελευταία μέτρα θα είχα γίνει αλοιφή από την κούραση, έλεγα «Θεέ μου δώσε μου δύναμη θα το πάρω». Στη ρεγκάτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, με κουβαλούσαν ως την εξέδρα, δεν μπορούσα να περπατήσω».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης