Τον πρώτο του τελικό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών πανηγυρίζει ο Απόστολος Χρήστου. Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε τον ημιτελικό των 50μ. υπτίου σε 24.87 σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ αλλά κυρίως καταφέρνοντας να μπει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής με την 8η καλύτερη επίδοση κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά.

Λίγο μετά την επιτυχία του δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθαν ατομικό ρεκόρ και τελικό μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου από τον 9οπου δείχνει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο. Είναι πλέον ένας τελικό νιώθω καλά και μπορώ να κολυμπήσω ακόμα πιο γρήγορα. Η κούρσα πήγε πολύ καλά, λίγο στον τερματισμό δεν μου βγήκαν οι χεριές ακριβώς και πιστεύω ότι αύριο αν γίνουν όλα σωστά να κολυμπήσω λίγο πιο γρήγορα .Είναι στις δυνατότητές μου ένας καλύτερος χρόνος. Ερχόμενος στον παγκόσμιο είχα στο μυαλό μου και το ατομικό ρεκόρ και τον τελικό, δεν τα κατάφερα στο 100άρι τα κατάφερα στο 50άρι και είμαι κατά το ήμισυ ικανοποιημένος. Σίγουρα η επιτυχία του Κριστιάν έδωσε ώθησε σε όλους μας και περισσότερο σε μένα που αγωνιζόμουν μετά από τον τελικό του. Είναι πολύ σημαντική για το άθλημά μας η κατάκτηση αυτού το μεταλλίου. Ο Κριστιάν είναι ένα ολοκληρωμένος αθλητές και έχει όλα εκείνα τα προσόντα να πετύχει σπουδαία πράγματα και του χρόνους στους Ολυμπιακούς αγώνες».

Ο τελικός του Απόστολου Χρήστου είναι στο αυριανό τελευταίο κομμάτι του προγράμματος της κολύμβησης που θα ξεκινήσει στις 14:02 ώρα Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ