Η επίσημη παρουσίαση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού έγινε την Τετάρτη (14/7) στο Ζάππειο Μέγαρο. Το «παρών» έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και άλλοι θεσμικοί φορείς.

«Με συγκίνηση αντιμετωπίζουμε την πίστη και τη θέληση των ξένων να έρθουν στην Ελλάδα. Παρόλο που θα μπορούσαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους δεν το έκαναν. Θα διεξαχθούν αγώνες σε 28 αγωνίσματα» είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σπύρος Καραβούλης, αναφερόμενος στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το κορυφαίο γεγονός του εργασιακού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές και αθλούμενοι από 35 χώρες. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ειδικά σχεδιασμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Πρόκειται για μία σημαντική διεθνή διοργάνωση. Μέσα από αυτή θα αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος και θα ενισχυθεί ο αθλητικός τουρισμός. Από θεσμικής πλευράς μεριμνήσαμε, με τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις, για την απρόσκοπτη προετοιμασία των Αγώνων. Ο εργασιακός αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού της χώρας και αναδεικνύει το πρόσωπο της δια βίου άθλησης και κοινωνικοποίησης».

Συνδιοργανωτής στους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι η Περιφέρεια Αττικής. «Η διοργάνωση αποτελεί για την Περιφέρεια Αττικής τιμή, αλλά και στοίχημα ότι με δουλειά, θέληση και επιμονή μπορούμε να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες σε συμμετοχές και υπηρεσίες, προβάλλοντας την Ελλάδα. Έχουμε προβεί στην κατάλληλη προετοιμασία για να υποδεχτούμε τους ξένους αθλητές σε 50 ξενοδοχειακές μονάδες» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Την υποστήριξή του, τόσο ως γενικός γραμματέας Αθλητισμού, όσο και ως Ολυμπιονίκης, εξέφρασε ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο ζωής και μία δια βίου δραστηριότητα. Αυτή η διοργάνωση υπηρετεί ακριβώς αυτό: αθλητισμός, υγεία, ευεξία».

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και απεύθυναν χαιρετισμούς ο συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, η πρόεδρος του σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας», Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης το μέλος της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Οδυσσέας Παξινός.
Οι «3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ