Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί από 18 έως και 23 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποδεχόμενος πρόσκληση για ενημέρωση εν όψει του Μουντιάλ 2022, αλλά και για συζητήσεις με άξονα κυρίως τις αθλητικές επενδύσεις και τον αθλητικό τουρισμό, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών των δυο χωρών.

Κατά την παραμονή του στην Ντόχα ο κ. Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας, Ιωάννη Ζελομοσίδη και τον πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Νααμά, ξεναγήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο από τον πρόεδρό του Αμπντουλάχ Αλ Μουλά, επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, ενώ παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ajyal.

Ακόμη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Αθλητικών Επενδύσεων του Κατάρ, συνιδιοκτήτη του beIN Media Group και πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ενώ ενημερώθηκε και για την πρόοδο της προετοιμασίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον γενικό γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής Χασάν Αλ Ταουαντί και το επιτελείο του.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Αυγενάκης πρόκειται να συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Ταλέντων, Αμπντουλάχ Νασέρ Αλ Νουαϊμί, να ξεναγηθεί στο Αθλητικό Νοσοκομείο και στο Εργαστήριο αντι-ντόπινγκ, να συζητήσει με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χαμάντ Μπιν Καλίφα Μπιν Αχμάντ Αλ Τανί, αλλά και με τον ομόλογό του υπουργό Αθλητισμού, Σαλάχ Μπιν Γκανέμ Αλ Αλί.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί και με την ελληνική Κοινότητα στην Ντόχα, έπειτα από τον εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου το πρωί της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, καθώς και με αρκετούς Έλληνες επιστήμονες, που βρέθηκαν στο Κατάρ τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης στη χώρα μας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ