Είναι η εποχή που το κέντρο της Πάτρας θυμίζει Μονακό, είναι η εποχή που η Πάτρα ζει στο ρυθμό του PICK, του διεθνούς αγώνα kart που διεξάγεται στο κέντρο της πόλης. Μπαίνοντας στη 2η δεκαετία της διοργάνωσης το 11ο EKO Racing PICK Πάτρας θα διεξαχθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου και είναι ο αγώνας που οδηγοί και θεατές περιμένουν με αγωνία. Οι διοργανωτές έδωσαν την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκης απέστειλε χαιρετισμό χαρακτηρίζοντας το PICK ως ένα από τα κορυφαία γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον οποίον υπάρχει πρόθεση και πρόγραμμα της κυβέρνησης ώστε να αναπτυχθεί και να δυναμώσει περαιτέρω. Τόνισε επίσης την άρρηκτη σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια.

Οι Βουλευτές Αχαΐας Κα. Αλεξοπούλου και οι κύριοι Τσιγκρής και Κατσανιώτης παρευρέθηκαν και μίλησαν για τη σημασία της διοργάνωσης, όχι μόνο για την Πάτρα αλλά για ολόκληρη την Αχαΐα. Επίσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κος. Παπαδόπουλος εκτός από τη δέσμευση για μεγαλύτερη υποστήριξη μελλοντικά από την Περιφέρεια, έκανε και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις προς τους διοργανωτές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κος. Ζαφειρόπουλος ενημέρωσε για τις ειδικές εκπτώσεις που προγραμμάτισε ο σύλλογος για το διήμερο του αγώνα. Την ευθύνη της παρουσίασης της συνέντευξης είχε ο δημοσιογράφος Τάκης Πουρναράκης ο οποίος ενημέρωσε και για όλες τις παράλληλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και θα δώσουν πολύ θέαμα! Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών του 11ου EKO Racing PICK Πάτρας.

Με την επιβεβαίωση πως το PICK Πάτρας αποτελεί πλέον θεσμό, ήταν έντονη η σύνδεση του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια και το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα από την τηλεόραση και το web tv της ΕΡΤ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Έχει εδραιωθεί στην σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού
Την διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργείου αθλητισμού χαιρέτησε μέσω βίντεο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Συνεχάρη το 11o P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 για τα 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του και τόνισε ότι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ βοηθάει σημαντικά και στη διάδοση του αθλήματος. Οι αγώνες του 11oυ P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100 συνδέονται άρρηκτα με την οδική ασφάλεια και την εκπαίδευση της οδικής συμπεριφοράς τόνισε ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία και έδωσε ραντεβού στην Πάτρα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ: Μια διοργάνωση με συνέχεια και συνέπεια
Η βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χρίστινα Αλεξόπουλου, ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για την Πάτρα, έναν πετυχημένο θεσμό. Είναι το μεγαλύτερο και μαζικότερο γεγονός για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας. Η ελληνική πολιτεία, συμβάλλει στους αγώνες, αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας αυτόν το θεσμό. Το 11o PICK EKO Racing 100 έχει αποδείξει ότι πρόκειται για μια διοργάνωση με συνέχεια και συνέπεια στο χρόνο». Η βουλευτής προσκάλεσε τους πάντες να είναι μέρος αυτού του σημαντικού γεγονότος και να δώσουν το παρόν στην Πάτρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Ενώνει τις φωνές όλων μας
Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε κατά της διάρκεια της συνέντευξη Τύπου: «Ευχαριστούμε το 11o PICK EKO Racing 100, καθώς είναι προπομπός και ενώνει τις φωνές όλων μας για την ολοκλήρωση του έργου, που θα δώσει πνοή στην περιοχή μας και όχι μόνο, του Αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή της Χαλανδρίτσας». Ο Ανδρέας Κατσανιώτης προσκάλεσε τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να βρεθούν το διήμερων των αγώνων στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων οδηγών».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: Η Πάτρα φιλόξενη πόλη για αθλητικές διοργανώσεις
«Η ανάπτυξη της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους Αχαιούς» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής. Και συνέχισε: «Δίνουμε σημασία στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διεκδικούμε ως πόλη μεγάλες αθλητικές διοργανώνεις. Η διοργάνωση του 11oυ PICK EKO Racing 100 αξίζει θερμά συγχαρητήρια. Είναι μετά το καρναβάλι ο πλέον σημαντικότερος θεσμός για το νομό. Όραμα μας και όνειρό μας είναι να γίνει η Αχαΐα, κέντρο αυτοκίνησης παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Μεγάλη βοήθεια για να υλοποιηθεί ο στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα. Είμαστε έτοιμοι μετά τους παράκτιους για τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις αποδείξαμε ότι μπορούμε όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις κομμάτων. Δείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες εκδηλώσεις και αναμένουμε τις επόμενες».

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θεσμός με Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή αίγλη
Παρών στην παρουσίαση του 11ου P.I.C.K. EKO Racing 100 ήταν και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια είναι σύμμαχος της διοργάνωσης και ότι ο σημαντικός αυτός θεσμός πρέπει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο και να μην εξελίσσεται ένα μόνο σαββατοκύριακο, αλλά πολλές περισσότερες μέρες με ακόμη πιο ευρείες δράσεις για μεγάλους αλλά και για τα παιδιά: «Πέρασαν 11 χρόνια από το 2009 όταν μια χούφτα ρομαντικοί ξεκίνησαν τους αγώνες καρτ στην Πάτρα, που στη συνέχεια έγιναν θεσμός με Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή αίγλη».

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: Το P.I.C.K. ανδρώθηκε και τα κατάφερε
Έχουν περάσει 11 χρόνια. Είναι μια δεκαετία στην οποία το P.I.C.K. ανδρώθηκε και αυτό το κατάφερε μέσα στην οικονομική ύφεση» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και εκπρόσωπος της Λουξ που είναι εκ των χορηγών της διοργάνωσης και επεσήμανε: «Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα σε τέτοιες οικονομικές περιόδους. Αυτή η προσπάθεια στηρίχθηκε στους χορηγούς». Ευχαρίστησε την ΕΚΟ που στήριξε ένα από τα κορυφαία μηχανοκίνητα event στην Eλλάδα όπως και όλους τους υπόλοιπους χορηγούς, συντελεστές και αθλητές, τόνισε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη βοήθεια από τους φορείς στο μέλλον προς τη διοργάνωση και επεσήμανε ότι τελικό όραμα είναι το αυτοκινητοδρόμιο για το οποίο θα επιδιωχθεί και ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ζωντανεύει το πάθος για οδήγηση και για P.I.C.K.
«Δεν θα μπορούσε η ΕΚΟ να μη στηρίζει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συγκεκριμένα το 11ο P.I.C.K. ΕΚΟ Racing 100, τον επαγγελματισμό, την εργατικότητα και το πάθος» τόνισε ο διευθυντής marketing της ΕΚΟ Σωτήρης Αναστασιάδης. «Είναι κάτι το ξεχωριστό και κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Όσο βλέπουμε ότι προχωράει θα είμαστε δίπλα και θα ενισχύουμε την προσπάθεια να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη μεγαλύτερο. “Ζωντανεύει το πάθος για οδήγηση” είναι το σλογκαν της ΕΚΟ και ταιριάζει απόλυτα με το P.I.C.K.». «Η
EKO Greece , ως μεγάλος χορηγός του 11ου PICK EKO Racing 100 και των EKO Racing Dirt Games, θα προσφέρει στον νικητή της κατηγορίας Senior την δυνατότητα να αγωνιστεί στον αγώνα Rallycross των EKO Racing Dirt Games στο Μαρκόπουλο στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 600 κ.εκ. με όλα τα έξοδα πληρωμένα, ενώ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εξοικείωση του με το Crosscar, θα έχει την δυνατότητα μιας ημέρας δοκιμών στο EKO Racing ΔΙΑΔΡΟΜΙΟ» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΩΝΗΣ: Η SUPERFAST τέτοια παιχνίδια δεν τα χάνει
«Είμαστε χαρούμενοι, ανυπόμονοι και υπερήφανοι. Όχι γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί το απολαμβάνουμε και θα είμαστε εδώ για πολλά χρόνια. Πόσα χρόνια; Όσα και το PICK» είπε ο κεντρικός πράκτοράς και εκπρόσωπος της Superfast Γιώργος Τελώνης. Επίσης, επεσήμανε ότι η Superfast, «τέτοια παιχνίδια δεν τα χάνει», ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «έναν θεσμό που αναδεικνύει την Πάτρα και την κάνει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό της». «Η Superfast στα… κόκκινα για το PICK. Θα είμαστε συνοδηγοί στο απολαυστικό παιχνίδι δράσης και συγκινήσεων. Η Πάτρα του PICK, μια πόλη πιο ταραχώδης, πιο τουριστική, πιο πλούσια, πιο όμορφη, πιο ευρωπαία».

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΜΟΥ: Οδική ασφάλεια κοινό σημεία για το P.I.C.K. και την Ολυμπία Οδό
«Πολλοί είπαν ότι η ιδέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αντίκειται σε αυτό που πρεσβεύει η Ολυμπία Οδός. Σήμερα δικαιώνεται με όσα ειπώθηκαν για την οδική ασφάλεια ότι PICK και Ολυμπία Οδός πάνε μαζί. Μόνος όρος, οι υψηλές ταχύτητες να μένουν μόνο στις πίστες» τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπίας Οδού Σοφία Στάμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η οικολογική συνείδηση του P.I.C.K.
Το PICK και η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ και φέτος συνεργούν για καλό σκοπό στο πλαίσιο της καταξιωμένης αθλητικής διοργάνωσης, υιοθετώντας μια καινοτομία περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» Γιώργος Καζαντζόπουλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Άστα να ζήσουν». Στο πρόγραμμα αυτό , τα περσινά υλικά προβολής της διοργάνωσης – δηλαδή διαφημιστικοί μουσαμάδες – banners- μετατρέπονται σε τσάντες πολλών χρήσεων από μια ομάδα προσφύγων που γνωρίζουν την τέχνη της ραπτικής και οι οποίοι συνεργάζονται με την περιβαλλοντική οργάνωση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.