Το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» θα διοργανώσει το 37ο Ράλλυ Φθιώτιδος, 2ο αγώνα του 56ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2020. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν σε όλο αυτό το εγχείρημα την παρούσα χρονική στιγμή, η Α.Λ.Α.Λαμίας βρίσκεται πάντα δίπλα στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό στηρίζοντας τις προσπάθειες για την προβολή και ανάδειξη του αθλήματος. Με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας, οι αγωνιζόμενοι μετά το ξεκίνημα τους στο Λουτράκι και το Ράλλυ Start Line, θα βρεθούν σε γνωστές “Ακροπολικές” ειδικές διαδρομές της Φθιώτιδας. Η Α.Λ.Α.Λαμίας πρωτοτυπεί και πάλι, αφού για πρώτη φορά σε αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, θα υπάρχει προαιρετικό Shakedown το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Δίνοντας την δυνατότητα στα πληρώματα και τις ομάδες να προετοιμαστούν καλύτερα για τις απαιτητικές συνθήκες του αγώνα, θυμίζοντάς “Παγκόσμιες” εικόνες από παλαιότερες εποχές αγώνων. Πιο συγκεκριμένα στη γνωστή ειδική διαδρομή μήκους 3,70 χλμ στην περιοχή ΧΥΤΑ Λαμίας (παλαιότερα SD, και μέχρι πρόσφατα QF του Rally Acropolis), τα πληρώματα τα οποία το επιθυμούν θα πραγματοποιήσουν 4 ελεύθερα περάσματα.

Με γνώμονα την παρούσα κατάσταση και την διευκόλυνση όλων όσων εμπλέκονται στο 37ου Ράλλυ Φθιώτιδος, η Οργανωτική Επιτροπή ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των γνωστών και αγαπημένων Ειδικών Διαδρομών, χρησιμοποιώντας τις περσινές ειδικές διαδρομές, «Μοσχοκαρυά», «Δίβρη». Για ακόμη μία φορά ως επίκεντρο του αγώνα θα είναι, ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας επί της οδού Φιλίας, ενώ η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στα γραφεία της Α.Λ.Α.Λαμίας, 2ο χλμ. ΝΕΟ Λαμίας – Αθηνών (Συγκρότημα Καρέλλη). Το αγωνιστικό μέρος του αγώνα, θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, με την κλασική «Ακροπολική» Ειδική Διαδρομή «Μοσχοκαρυά», μήκους 18,42 χιλιομέτρων. Αποτελεί μια οδηγική πρόκληση για τα πληρώματα, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις τεχνικές και πολύ γρήγορες εναλλαγές των στροφών καθώς και τα γνωστά άλματα που υπάρχουν κατά το μήκος της διαδρομής. Στη συνέχεια η δράση θα συνεχιστεί στην επίσης «Ακροπολική», γρήγορη και τεχνική Ειδική Διαδρομή «Δίβρη», μήκους 18,53 χιλιομέτρων. Με πολύ καλή ποιότητα χωμάτινης επιφάνειας που αντικατοπτρίζεται στις ταχύτατες επιδόσεις των πληρωμάτων, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος, όντας και η Power Stage, του αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου loop, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, για το μοναδικό ενδιάμεσο service του αγώνα, προτού πραγματοποιήσουν το δεύτερο πέρασμα από τις προαναφερθείσες διαδρομές. Μετά από 73,90 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν στη Λαμία και συγκεκριμένα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για τον τερματισμό του αγώνα.

Για ακόμη μία φορά δίπλα στον αγώνα βρίσκεται η Τοπική κοινωνία αποδεικνύοντας εμπράκτως την υποστήριξη της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, που είναι ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του αγώνα, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος διά της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.