Ο Sebastian Loeb έχει βάλει στόχο να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του με αυτοκίνητο της Peugeot στο βάθρο! Στην 6η ειδική του Rally Dakar ήταν και πάλι ο ταχύτερος κατακτώντας την 3η του νίκη στις ειδικές που έχουν πραγματοποιηθεί. Τα προβλήματα όμως που αντιμετώπισε στις ειδικές που δεν κέρδισε, του κόστισαν πολύ χρόνο κι έτσι παρά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, η διαφορά του από τον 1ο της γενικής ξεπερνά τα 37 λεπτά. Όμως, έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στη 2η θέση της γενικής.

Στην 6η ειδική άφησε 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα πίσω του τον Al Attiyah που προηγείται στην κατάταξη. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz που φέτος αντιμετωπίζει αμέτρητα προβλήματα. Αυτή ήταν η δεύτερη ειδική στην οποία ο Sainz κατάφερε να είναι μέσα στους 3 πρώτους, μετά την εναρκτήρια ειδική που τερμάτισε 2ος.

Μετά την 6η ειδική ο Al Attiyah (Toyota) συνεχίζει να προηγείται στην κατάταξη. Ο Sebastian Loeb (Peugeot) ακολουθεί στη 2η θέση με διαφορά 37 λεπτών και 43 δευτερολέπτων και στην 3η θέση είναι ο Stephane Peterhansel (Mini) με διαφορά 41 λεπτών και 14 δευτερολέπτων. Σχετικά κοντά στο βάθρο βρίσκεται και ο Roma (Mini) με διαφορά 45 λεπτών και 24 δευτερολέπτων.

Στις μοτοσυκλέτες νικητής της 6ης ειδικής αναδείχθηκε ο Quintanilla με 2ο τον Benavides και 3ο τον Walkner. Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Quintanilla (Husqvarna) έχοντας 4 λεπτά 38 δευτερόλεπτα πίσω του τον Brabec (Honda) και στην 3η θέση ακολουθεί ο Price (Honda) με διαφορά 5 λεπτών και 17 δευτερολέπτων).

Η 7η ειδική του αγώνα έχει μήκος 323 χιλιόμετρα και μόλις 64 χιλιόμετρα απλής διαδρομής.