Η 8η μέρα του Rally Dakar είχε το χαρακτηριστικό της μικτής εκκίνησης. Τα 10 πρώτα αυτοκίνητα ξεκίνησαν μαζί με τις μοτοσυκλέτες, στις 7:05 τοπική ώρα. Όμως ο Sebastian Loeb μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην 7η ειδική, ξεκίνησε αργότερα, 3 ώρες μετά το πρώτο αυτοκίνητο. Έτσι, ενώ ο Al Attiyah έδειχνε πως πήγαινε για μια ακόμα νίκη, οι χρόνοι του Loeb μετά την 1η ώρα άρχισαν να ανησυχούν τους αντιπάλους του. Τελικά, μετά από 3 ώρες και 55 λεπτά έφτασε πρώτος στον τερματισμό πανηγυρίζοντας την 4η νίκη του φέτος. Ήταν ο μόνος που έκανε χρόνο κάτω από 4 ώρες.

Στη 2η θέση, σχεδόν 7,5 λεπτά πίσω του, τερμάτισε ο Al Attiyah. Τρίτος o Przygorski με διαφορά που ξεπερνά τα 15 λεπτά. Όμως κέρδισε τη μάχη της 3ης θέσης από τους De Villiers και Roma που τερμάτισαν πίσω του με τους δύο τελευταίους να φτάσουν στον τερματισμό με διαφορά 2 δευτερολέπτων! Άτυχοι της ημέρας οι Peterhansel και Sainz που έχασαν 32 λεπτά ο πρώτος και 1,5 ώρα ο δεύτερος.

Στη γενική κατάταξη ο Al Attiyah εξακολουθεί να προηγείται ενώ η μάχη φουντώνει, για μια ακόμα φορά, για τη δεύτερη θέση. Ο Roma είναι δεύτερος με διαφορά 46 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα και στην 3η θέση, μόλις 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον Roma έρχεται με φόρα ο Loeb.
Ο Stephane Peterhansel ακολουθεί με διαφορά 53 λεπτών και αυτοί οι 4 οδηγοί είναι αυτοί που ξεχωρίζουν αφού βρίσκονται μέσα σε μία ώρα. Ο 5ος της κατάταξης, Cyril Despres, βρίσκεται 2 ώρες και 15,5 λεπτά πίσω από τον Al Attiyah.

Μεγάλη ανατροπή είχαμε στις μοτοσυκλέτες. Ο Ricky Brabec, επικεφαλής της γενικής στο ξεκίνημα της ειδικής, εγκατέλειψε από σπασμένο κινητήρα στο 56ο χιλιόμετρο της ειδικής. Ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια της ειδικής ταχύτερος ήταν ο Price, τελικά, με μια επίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα, νικητής αναδείχθηκε ο Walkner με δεύτερο τον Quintanilla μόλις 45 δευτερόλεπτα πίσω του. Τρίτος τερμάτισε ο Price. Μετά την εγκατάλειψη του Brabec, στην πρώτη θέση της γενικής πέρασε ο Price έχοντας 1 λεπτό πίσω του τον Quintanilla. Ο Walkner συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, με διαφορά 6,5 λεπτών από τον Price και έχοντας μόλις 3 δευτερόλεπτα πίσω του τον Sunderland μετά από 29 ώρες αγώνα!

Η 9η και προτελευταία μέρα του αγώνα περιλαμβάνει 313 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής και 96 χιλιόμετρα απλής διαδρομής.