Στην πίστα του Motegi που αποτελεί την έδρα της Honda, στην Ιαπωνία, θα διεξαχθεί ο 16ος αγώνας της φετινής χρονιάς για το MotoGP. Είναι ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους, εκτός Ευρώπης αγώνες, που θα οδηγήσουν στον τελικό της χρονιάς, στον αγώνα της Valencia τον Νοέμβριο. Μέχρι να ξεκινήσει η συνεχόμενη δράση για το MotoGP ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία:

Αν ο Marc Marquez κατακτήσει την pole position, θα έχει κατακτήσει την pole position σε όλες τις πίστες του ισχύοντος αγωνιστικού ημερολογίου στη μεγάλη κατηγορία.

Αν ο Valentino Rossi κερδίσει τον αγώνα, θα γίνει ο 5ος γηραιότερος νικητής στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία 39 ετών και 247 ημερών. Οι γηραιότεροι νικητές είναι οι εξής:

Fergus Anderson, 44 ετών και 237 ημερών
Jack Findlay, 42 ετών και 85 ημερών
Les Graham, 41 ετών και 21 ημερών
Jack Ahearn, 39 ετών και 327 ημερών
Harold Daniell, 39 ετών και 240 ημερών
Frantisek Stastny, 38 ετών και 247 ημερών

Αν κάποιος Ιάπωνας αναβάτης της Moto3 ανέβει στο βάθρο, θα είναι ο πρώτος που θα το καταφέρνει μετά το 2010 και τον Tomoyoshi Koyama στο Γερμανικό GP.

Αν ο Andrea Dovizioso ανέβει στο βάθρο, θα είναι το 50ο βάθρο του στη μεγάλη κατηγορία.

Αν ο Marc Marquez κατακτήσει τον τίτλο στο Motegi, κάτι που μπορεί να συμβεί αν στο τέλος του αγώνα έχει διαφορά 75 βαθμών από τον Dovizioso ενώ πηγαίνει εκεί έχοντας διαφορά 77 βαθμών, θα γίνει ο νεαρότερος αναβάτης που κατακτά τον 7ο τίτλο του συνολικά και τον 5ο στη μεγάλη κατηγορία.