Το πρωτάθλημα Αναβάσεων ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουλίου με τη μεγαλύτερη διαδρομή του πρωταθλήματος (6,2 χιλιόμετρα), την Ανάβαση Αχλαδόκαμπου που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.). Συνολικά συμμετείχαν 63 οδηγοί και ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού δεν υπήρχαν θεατές. Στον αγώνα της Κυριακής το πρώτο σκέλος διεξήχθη σε στεγνές συνθήκες για όλες τις κατηγορίες ενώ στο δεύτερο σκέλος έπιασε βροχή μετά τις κατηγορίες Ν και Α αλλά και κάποια περάσματα αυτοκινήτων της κατηγορίας Ε. Έτσι, ενώ τον ταχύτερο χρόνο της μέρας σημείωσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με Ferrari 458 Challenge της Formula Saloon στο 1ο σκέλος, τον ταχύτερο συνολικά χρόνο έκανε ο Μιχάλης Ευθυμίου με Ford Escort Cosworth της κλάσης Α8. Στην κατηγορία Α την τριάδα συμπλήρωσαν οι Μιχάλης Ευθυμίου, Παναγιώτης Λιώρης και Τάσος Τζαβάρας που ήταν και ο νικητής της κλάσης Α7.

Στην κατηγορία Ν επικράτησε ο Γιώργος Κωνσταντακόπουλος με δεύτερο τον Βίκτωρα Ρέκκα. Ο Ρέκκας ήταν και ο νικητής της κατηγορίας Ν έως 2000cc και της κλάσης Ν2. Το βάθρο στην κατηγορία Ν έως 2000cc και στην κλάση Ν2 συμπλήρωσαν οι Κίμωνας Θέος και Ηλίας Ασημακόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Τσιόγκας επικράτησε στην κατηγορία Ε και την κλάση Ε10. Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Βασίλης Κολοκυθάς και Θοδωρής Μούγιος. Την τριάδα της κλάσης Ε10 συμπλήρωσαν οι Τσιόγκας, Κολοκυθάς και Μπράτσος, της Ε11 οι Γιώργος Κουρνιάτης, Θανάσης Κουρνιάτης και Πάτροκλος Κάνσος.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος κέρδισε την κατηγορία Formula Saloon με δεύτερο τον Κώστα Λαζαρίδη και τρίτο τον Παναγιώτη Μαντζιώρη. Στα Ιστορικά νικητής ήταν Γιάννης Κατσίκας με δεύτερο τον Γιώργο Γαβριηλίδη και τρίτο τον Δημήτρη Παπανδρέου.

Αποτελέσματα

Επόμενη ανάβαση, η Ανάβαση Πιτίτσας στις 8-9 Αυγούστου

Φωτογραφίες: Photo Rally Press