Με 110 πολύ αξιόλογες συμμετοχές θα διεξαχθεί η 39η Ανάβαση Πορταριάς «Δημήτρης Γαρουφαλιάς» το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας είναι ο 5ος του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2019 με διοργανωτή τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και επικεντρώνει το ενδιαφέρον όλων αφού η Ανάβαση Πορταριάς είναι πολύ τεχνική και προσφέρει πλούσιο θέαμα και έντονο συναγωνισμό. Οι Ομάδες Ν και Α δίνουν δυναμικό παρόν με 48 αυτοκίνητα συνολικά και υποσχέσεις για έντονες μάχες με τα χρονόμετρα, ενώ οι Ομάδες Ε και Formula Saloon είναι οι πολυπληθέστερες με 54 συμμετέχοντες και όπως πάντα θα ξεχωρίσουν με τα εντυπωσιακά τους περάσματα σε ήχο και θέαμα. Φυσικά υπάρχουν και τα αυτοκίνητα DRIFT, 8 στον αριθμό τα οποία θα ανέβουν κυριολεκτικά με το πλάι ολόκληρη τη διαδρομή! Στην κατηγορία των Ιστορικών δήλωσαν συμμετοχή 8 αγωνιζόμενοι, διεκδικώντας όλοι μια θέση στο βάθρο.

Οι αθλητές της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου δίνουν για μια ακόμη φορά βροντερό παρόν δηλώνοντας συμμετοχή δεκαπέντε (15) οδηγοί.

Να σημειωθεί, πως για ακόμη μια χρονιά οι Τοπικοί Φορείς στηρίζουν τη διοργάνωση του αγώνα, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Βόλου και του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο αγώνας ξεκινά ουσιαστικά την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, όταν θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων για όλα τα τοπικά πληρώματα που θα συμμετέχουν στην ανάβαση αλλά και σε όσα πληρώματα από άλλες περιοχές βρίσκονται στην περιοχή και το επιθυμούν, από τις 16:00 έως τις 20:00 στις εγκαταστάσεις του χορηγού του αγώνα Ι. ΚΤΕΟ ΒΟΛΟΥ στο 4ο χλμ. Βόλου – Λάρισας.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου το πρωί από τις 08:00 – 11:00 στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά, θα διεξαχθεί Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων. Εν συνεχεία η διαδικασία των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμών η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00. Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 8/9 στις 10.00. Και τις δύο μέρες ο δρόμος για το κοινό θα κλείσει μια ώρα πριν την ώρα εκκίνησης από τη διασταύρωση Άλλης Μεριάς και τη διασταύρωση Αηδονοφωλιές. Εναλλακτικές διαδρομές, μέσω Αηδονοφωλιές – Κουκουράβα – Μακρινίτσα – Πορταριά, καθώς επίσης και μέσω Αγριάς – Δράκειας – Χάνια.

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές την Κυριακή 8/9 στις 15:00 στην Πλατεία της Πορταριάς. Τη γραμματεία του αγώνα θα φιλοξενεί το Ξενοδοχείο Portaria.

Δείτε τη λίστα των συμμετοχών