Με προβλήματα ξεκίνησαν οι ελεύθερες δοκιμές του Moto GP στην πίστα Philip Island, στην Αυστραλία. Το 1ο σκέλος των δοκιμών πραγματοποιήθηκε με βροχή και ο Cal Cruthclow έκανε τον ταχύτερο χρόνο. Ο Valentino Rossi ήταν ο 2ος ταχύτερος αλλά μετά το τέλος των δοκιμών τιμωρήθηκε και υποχώρησε στην 20η θέση. Αυτό συνέβη γιατί η Michelin είχε δώσει σε ομάδες και οδηγούς ένα πολύ μαλακό εμπρός λάστιχο με τον όρο να μη χρησιμοποιηθεί περισσότερο από 10 γύρους.

Ο Rossi ξεπέρασε τους 10 γύρους κι έτσι οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν αφαιρώντας του τους γύρους που έκανε με το επιπλέον ελαστικό. Αυτό, τον έφερε στην 20η θέση. Έτσι, τον Crutchlow ακολούθησαν οι Petrucci και Miller. Ο Marquez ήταν 4ος, ο Hayden που αντικαθιστά τον Pedrosa έκανε τον 9ο χρόνο και ο Jorge Lorenzo ήταν μόλις 19ος. Η βροχή συνέχισε να πέφτει μέχρι την έναρξη του 2ου σκέλους το οποίο ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Η οδήγηση στις συνθήκες που επικρατούσαν ήταν αδύνατη αφού σε αρκετά σημεία της πίστας υπήρχαν πολλά νερά που δημιουργούσαν μικρές λίμνες. Έτσι, μετά από μερικά λεπτά οι δοκιμές ακυρώθηκαν.

Ο καιρός δεν προβλέπεται να βελτιωθεί ιδιαίτερα για τις ελεύθερες και χρονομετρημένες του Σαββάτου.

Οι χρόνοι του 1ου σκέλους

Πηγή: MotoGP