Ο Λιούις Χάμιλτον μπορεί να έσπασε τα χρονόμετρα το Σάββατο και να ήταν όλο χαμόγελα, αλλά ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος καθώς κέρδισε, με μια δόση τύχης είναι η αλήθεια, το εναρκτήριο Γκραν Πρι του 2018 στην Αυστραλία.

Μέχρι τη μέση του αγώνα, φαινόταν ότι ο Χάμιλτον θα πήγαινε για μια εύκολη νίκη μπροστά από τις Ferrari των Ράικονεν και Φέτελ. Όλα άλλαξαν όμως μέσα σε λίγα λεπτά όταν στον 24ο και 25ο γύρο, οι εκπληκτικές Haas των Μάγκνουσεν και Γκροζάν που μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, έμειναν με πανομοιότυπο τρόπο, αμέσως μετά την έξοδό τους από τα πιτ.

Στην εγκατάλειψη του Μάγκνουσεν βγήκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά σε αυτή του Γκροζάν που είχε σταματήσει σε επικίνδυνο σημείο, βγήκε το κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Το παράθυρο ευκαιρίας είδε η Ferrari, η οποία κάλεσε αμέσως τον Φέτελ για αλλαγή. Αποτέλεσμα; Κάνοντας την αλλαγή του ουσιαστικά σε νεκρό χρόνο, εν αντιθέσει με τους Χάμιλτον και Ράικονεν που είχαν κάνει τις δικές τους αλλαγές λίγους γύρους νωρίτερα, ο Φέτελ κατάφερε να βγει από την τρίτη θέση στην πρώτη, εξαφανίζοντας μια διαφορά εννέα δευτερολέπτων που είχε από τον Χάμιλτον.

Από τη στιγμή που βγήκε στην πρώτη θέση ο Γερμανός πιλότος της Ferrari, μπόρεσε να την κρατήσει με ευκολία, παρά τις όποιες προσπάθειες του Χάμιλτον να τον απειλήσει.

Τρίτος, πολύ κοντά στον Χάμιλτον και ελάχιστα μπροστά από τον τοπικό ήρωα Ντάνιελ Ρικιάρντο, τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν.

Οι πολύ κοντινές μονομαχίες ανάμεσα στη Ferrari, τη Mercedes και τη Red Bull αφήνουν υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, την Κυριακή του Πάσχα για το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.