Μετά τους δρόμους της Σιγκαπούρης, η Φόρμουλα 1 πηγαίνει στην Κουάλα Λουμπούρ για το «κύκνειο άσμα» του Γκραν Πρι της Μαλαισίας.

Το φετινό Γκραν Πρι, είναι το τελευταίο που γίνεται στην πίστα της Σεπάνγκ, καθώς στην αρχή της χρονιάς η Φόρμουλα 1 και η Διεύθυνση του Σιρκουί αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, έχει όλα τα εχέγγυα για να φιλοξενήσει έναν συναρπαστικό αγώνα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Κατ’αρχάς, είναι η μονομαχία ανάμεσα στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Λιούις Χάμιλτον και τον «σπεσιαλίστα» του Μαλαισιανού Γκραν Πρι – το έχει κερδίσει 4 φορές – Σεμπάστιαν Φέτελ. Μετά το καταστροφικό γι’αυτόν Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, ο Γερμανός πιλότος της Ferrari θα θέλει σίγουρα να ανακάμψει και να μειώσει τη διαφορά των 28 πόντων που τον χωρίζει πλέον από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Θα πρέπει να υπολογίζει όμως σε έναν ψυχολογικά ανεβασμένο, μετά τη νίκη του στη Σιγκαπούρη, Λιούις Χάμιλτον, και σε μια Mercedes που ήταν πάντοτε ταχύτατη στην πίστα της Σεπάνγκ.

Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα; Η απάντηση είναι πολύ δύσκολο να δοθεί καθώς οι δύο διεκδικητές του τίτλου εμφανίζονται να έχουν τις ίδιες πιθανότητες νίκης και το πού θα γύρει τελικά η πλάστιγγα, φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από λεπτομέρειες. Τις οποιεσδήποτε προβλέψεις κάνει ακόμη δυσκολότερη η πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με την οποία αναμένονται καταιγίδες και τις τρεις μέρες του αγώνα.

Το Γκραν Πρι της Μαλασίας 2017 θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD καθώς και από το ert.gr. Οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα, μια ώρα νωρίτερα στις 14:00.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου Πόπη Παπαμιχαήλ.