Ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι 20 μονομάχοι της Φόρμουλα 1 επιστρέφουν στην ενεργό δράση το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου για το Γκραν Πρι του Βελγίου στη διάσημη πίστα του Σπα.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ έρχεται με ανεβασμένη διάθεση στον αγώνα μετά τη νίκη του στην Ουγγαρία και έχει ήδη αρχίσει τα «ψυχολογικά παιχνίδια» λέγοντας πως η Ferrari έχει εντοπίσει τις αδυναμίες της SF70H και ότι δεν περιμένει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Από την πλευρά της, η Mercedes προσπαθεί να «θολώσει τα νερά» αρνούμενη να δεχτεί το ρόλο του φαβορί, παρ’ότι η υψηλής αεροδυναμικής απόδοσης πίστα του Σπα αναμένεται να ευνοήσει τα μονοθέσιά της.

Το ρόλο της στην έκβαση του αγώνα, ίσως παίξει και η Red Bull η οποία για το βελγικό Γκραν Πρι, αλλά και για τον αγώνα στη Μόντσα σε μια βδομάδα, θα είναι εξοπλισμένη με έναν αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault.

Οι απαντήσεις για το ποιος θα κυριαρχήσει τελικά στο Γκραν Πρι του Βελγίου, θα δοθούν την Κυριακή όταν μετά από 44 γύρους η καρό σημαία θα πέσει στη μήκους 7 χιλιομέτρων πίστα του Σπα στο δάσος των Αρδενών.

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 15:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η μανητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου ξεκινά μια ώρα αρχύτερα, στις 14:00.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr» και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου Πόπη Παπαμιχαήλ.