Τα πληρώματα και οι αναβάτες «χόρτασαν» άμμο την 6η μέρα του Rally Dakar 2020. Συμπλήρωσαν 477 αγωνιστικά χιλιόμετρα αποκλειστικά πάνω στην άμμο, με χαμηλούς σχετικά αμμόλοφους χωρίς όμως να διασχίσουν κανένα χωριό ή κάποιο ποτάμι. Και στο τέλος, τερμάτισαν σε εντελώς αντίθετο περιβάλλον, στη Riyadh, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Stephane Peterhansel έχει αρχίσει την αντεπίθεση του. Κέρδισε τη 2η ειδική φέτος αλλά ακόμα δεν αγχώνει τον πρωτοπόρο Carlos Sainz. Ήταν 1,5 λεπτό ταχύτερος του Sainz αλλά η διαφορά τους στη γενικά κατάταξη είναι μεγαλύτερη από 16 λεπτά.

Ο Nasser Al Attiyah ήταν 3ος στην ειδική, σχεδόν 3,5 λεπτά αργότερος από τον Peterhansel. Ο ίδιος δήλωσε πως πηγαίνει όσο πιο γρήγορα μπορεί, δίνοντας το 100% αλλά το Mini buggy των αντιπάλων του είναι πολύ πιο γρήγορο από το 4×4 της Toyota. Στη γενική κατάταξη ο Carlos Sainz προηγείται και ο Nasser Al Attiyah τον ακολουθεί με διαφορά 7 λεπτών και 48 δευτερολέπτων με τα 3 λεπτά να προέρχονται από ποινή. Στην 3η θέση ακολουθεί ο Stephane Peterhansel με διαφορά που ξεπερνά τα 16 λεπτά. Ο Fernando Alonso συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ως πρωτοεμφανιζόμενος. Τερμάτισε 6ος στην ειδική και κέρδισε 2 ακόμα θέσεις στη γενική, ανεβαίνοντας στη 16η θέση ενώ είναι με διαφορά 1ος στην κατάταξη των rookies.

Στις μοτοσυκλέτες ο Ricky Brabec συνεχίζει την εξαιρετική του απόδοση. Κέρδισε την ειδική με διαφορά 1,5 λεπτό από τον teammate του στη Honda, Joan Bareda. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε την ειδική ο Matthias Walkner με KTM. Ο Toby Price έχασε 16,5 λεπτά με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και στη γενική. Μεγάλος άτυχος της μέρας ο Kevin Benavides που έμεινε από κινητήρα 40 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό. Ξεκίνησε την ειδική όντας στην 3η θέση της κατάταξης και έχοντας τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα στις πέντε ειδικές που είχαν γίνει. Όμως η πολύ καλή απόδοση του κινητήρα της Honda δεν είχε την αξιοπιστία που θα ήθελε κι έτσι ο Αργεντινός δε θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη για μια ακόμα χρονιά. Το 2017 είχε τραυματιστεί λίγες μέρες πριν την έναρξη του αγώνα, το 2018 έχασε την ευκαιρία του μετά από μεγάλα προβλήματα με την πλοήγηση και το 2019 δέχθηκε πολλές ποινές. Μετά την εγκατάλειψη του Kevin Benavides και την υποχώρηση του Toby Price στην 3η θέση, ο Pablo Quintanilla ανέβηκε από την 4η στη 2η θέση. Ο Ricky Brabec εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρος με διαφορά 21 λεπτών.

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου είναι η μοναδική μέρα ξεκούρασης των συμμετεχόντων στο φετινό Dakar. Επιστρέφουν στη δράση την Κυριακή, με μια μεγάλη ειδική, μήκους 546 χιλιομέτρων με την άμμο να καλύπτει πάνω από τη μισή ειδική και τους αμμόλοφους να κατέχουν το 28& της ειδικής.