Το Εαρινό Rally Sprint 2017 που διοργανώνεται από τη Start Line, αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Χωμάτινων Rally 2017. Οι συμμετέχοντες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντι στο χρονόμετρο στη γνωστή Ειδική Διαδρομή «Κινέτα-Λουτράκι» που έχει μήκος 19,2 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί δύο φορές, την Κυριακή 19 Μαρτίου. Η δραστηριότητα του αγώνα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαρτίου με τη διεξαγωγή του Διοικητικού και Τεχνικού Ελέγχου, στις φιλόξενες για το Σωματείο εγκαταστάσεις του Ι ΚΤΕΟ «Mr. KTEO» στη Γέφυρα Ασπροπύργου. Την επόμενη ημέρα το πρωί και πιο συγκεκριμένα στις 11:03, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την Ειδική Διαδρομή. Το επίκεντρο του Εαρινού Ράλλυ Σπριντ θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Ισθμό της Κορίνθου και θα φιλοξενήσει το Αρχηγείο του αγώνα, καθώς και τον Χώρο Επισκευών και Ανασυγκρότησης.

Earino_pre02Ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Χώματος συγκέντρωσε 28 συμμετοχές, με τις μάχες τόσο στη Γενική όσο και στην F2 να αναμένονται ενδιαφέρουσες. Πιο πολυπληθής κατηγορία του αγώνα είναι η C2 που συμμετέχουν τα τετρακίνητα αυτοκίνητα και από την οποία θα προκύψει το πλήρωμα που θα κατακτήσει τη νίκη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία μάλιστα, συμμετέχει και ένα Κυπριακό πλήρωμα, οι Ανδρέας Ανδρέου-«Peris» με Mitsubishi Lancer EVO IX.  Όσον αφορά στην Κατηγορία F2, στην οποία κατατάσσονται αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 (εμπρός ή πίσω) τροχούς, το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι επίσης υψηλό. Στις Κατηγορίες C3 και C5  θα συμμετάσχουν 3 και 4 πληρώματα αντίστοιχα, ενώ στα θετικά στοιχεία του πίνακα συμμετεχόντων συγκαταλέγεται η παρουσία 8 πληρωμάτων, υψηλού μάλιστα επιπέδου, στην Κατηγορία C6 που ανέκαθεν αποτελούσε, ειδικά στο χώμα παλαιότερα ως Α/5, το φυτώριο για την εξέλιξη των οδηγών προτού φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο. Παράλληλα, στις συμμετοχές ενός χωμάτινου ράλλυ επιστρέφουν μετά από καιρό και 4 οχήματα 4Χ4, που μπορεί να είχαν δικαίωμα συμμετοχής όμως είχαν αρκετά χρόνια να ξεκινήσουν σε τέτοιο αριθμό.

Φυσικά, ο αγώνας δε θα μπορούσε να διεξαχθεί δίχως την αρωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά δείχνει εμπράκτως τη στήριξή της στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017 τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, ενώ έχει ταυτόχρονα την υποστήριξη του Δήμου Μεγαρέων.

Earino_pre03Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, καλωσορίζει τον αγώνα στην περιοχή μέσω της ακόλουθης δήλωσης-χαιρετισμού:

«Καλωσορίζουμε με χαρά το Εαρινό Ράλλυ Σπριντ 2017, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, στην Ειδική Διαδρομή «Κινέττα – Λουτράκι». Ο Δήμος Μεγαρέων, που ως γνωστόν έχει μεγάλη παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, στηρίζει την αθλητική αυτή διοργάνωση. Μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, αντάξια των προσπαθειών που όλοι οι συντελεστές έχουν καταβάλει, προκειμένου να έρθει σε πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Η Δημοτική Αρχή θεωρεί, ότι τέτοια αθλητικά γεγονότα συμβάλλουν όχι μόνο στην ανάπτυξη γενικότερα του αθλητισμού στον τόπο μας, αλλά και στην τουριστική προβολή του Δήμου μας μέσα από το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον του. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες αθλητές και ελπίζουμε η διοργάνωση αυτή σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία του Δήμου μας, να αποτελέσουν μια ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες και φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Κυπέλλου Χωμάτινων Ράλλυ και το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων στρέφεται το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του θεσμού.

Οι συμμετοχές του αγώνα

Φωτογραφίες: Photo Rally Press