Το EKO Racing Dirt Games βρίσκεται προ των πυλών του πρώτου αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο 16-17 Νοεμβρίου οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα ταξιδέψουν στην πόλη των Σερρών, στο πλαίσιο του 5ου αγώνα για τη φετινή χρονιά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην κορυφαία πίστα των Βαλκανίων, που δεν είναι άλλη από το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Σε μία μικτή διαδρομή συνολικού μήκους 1,2 χιλιομέτρων, η οποία είναι ακριβώς μοιρασμένη ανάμεσα σε άσφαλτο και χώμα (50-50), οι οδηγοί θα αγωνιστούν για τη νίκη σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross. Αυτό σημαίνει ότι η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει από το Σάββατο με την τέλεση των αναμετρήσεων Q, για να φτάσουμε την Κυριακή σε ημιτελικούς και τελικούς.

Φυσικά, εκτός από τους αγωνιζόμενους με τις χωμάτινες φόρμουλες, στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος και οδηγοί με αυτοκίνητα σύμφωνα με το καθεστώς της ατομικής χρονομέτρησης. Οι αγωνιζόμενοι της Ατομικής Χρονομέτρησης θα πραγματοποιήσουν συνολικά οκτώ (8) γύρους της διαδρομής σε 2 σκέλη των τεσσάρων (4) γύρων έκαστο. Το κάθε σκέλος θα αποτελείται από 2 χρονομετρημένα τμήματα των 2 γύρων έκαστο (συνολικά 4 τμήματα). Η τελική κατάταξη θα προκύψει από τα τρία ταχύτερα τμήματα από τα τέσσερα που θα πραγματοποιηθούν συνολικά.

Παράλληλα, το EKO Racing Dirt Games και η οργανωτική επιτροπή προσφέρουν μία σειρά από διευκολύνσεις στους αγωνιζόμενους, όσον αφορά τη διαμονή τους και τη μεταφορά των αγωνιστικών.