Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά για την Planet Kart Cross Greece, καθώς οι Στέφανος Καμιτσάκης και Παναγιώτης Καϊτατζής κατέκτησαν την 1η και 2η θέση στις χωμάτινες φόρμουλες, στην κλάση των 600 κ.εκ., ενώ το πρωί παρουσιάστηκε το νέο όχημα της ομάδας, Kamikaz 3!

Το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων φιλοξένησε τον τελευταίο γύρο του EKO Racing Dirt Games 2018, στις 8-9 Δεκεμβρίου. Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Start Line» είχε γιορτινό χαρακτήρα και προσέλκυσε συνολικά 54 συμμετέχοντες, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη μικτή διαδρομή μήκους 2,1 χιλιομέτρων. Από αυτούς, οι 35 οδηγοί έλαβαν μέρος στην κατηγορία με τις χωμάτινες φόρμουλες, που φέτος παρουσίασε έντονο συναγωνισμό και πολύ θέαμα.

Παρουσίαση Kamikaz 3
Γιορτινό ήταν το κλίμα και στις τάξεις της Planet Kart Cross Greece, ενόψει της τελευταίας συνάντησης για το 2018. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε στον χώρο σέρβις της ομάδας το νέο Kamikaz 3, με το οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα την επόμενη χρονιά. Η τεχνολογικά αναβαθμισμένη χωμάτινη φόρμουλα που έχει την έγκριση προδιαγραφών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) προσέλκυσε τα βλέμματα και αναμένεται να βρεθεί μεταξύ των πρωταγωνιστών, κατά τη διάρκεια της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Η εξέλιξη του αγώνα
Εκτός από την παρουσίαση του Kamikaz 3 όμως, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Την Planet Kart Cross Greece εκπροσώπησαν 4 αθλητές (Σπύρος Ράπτης, Στέφανος Καμιτσάκης, Άρης Ιαβέρης, Παναγιώτης Καϊτατζής) οι οποίοι μοιράστηκαν δύο Kamikaz 2 στην, ιδιαίτερα ανταγωνιστική, κλάση των 600 κ.εκ. Υπενθυμίζεται, ότι κάθε οδηγός είχε δικαίωμα για 4 χρονομετρημένες προσπάθειες, εκ των οποίων στο τελικό αποτέλεσμα προσμέτρησαν οι 3 καλύτεροι χρόνοι.

Μετά από εξαιρετικό αγώνα, κατά τον οποίο συνδύασε ταχύτητα και σταθερότητα, ο Στέφανος Καμιτσάκης αποδείχθηκε ταχύτερος όλων, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στα Dirt Games, την οποία μάλιστα συνδύασε με τον 2ο καλύτερο συνολικό χρόνο του αγώνα! Από κοντά, όντας ταυτόχρονα ο κύριος αντίπαλος του νικητή από την αρχή ως το τέλος, ακολούθησε ο Παναγιώτης Καϊτατζής, ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση με διαφορά 1,32 δευτερολέπτων, διαμορφώνοντας με αυτή τη θέση, το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα της ομάδας.

Όσον αφορά στην έτερη χωμάτινη φόρμουλα της ομάδας, ο Άρης Ιαβέρης αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα ημιαξόνιο και δυσκολεύτηκε να βρει το ιδανικό στήσιμο του μονοθεσίου του όμως, παρόλο που ολοκλήρωσε μόλις 3 προσπάθειες, τερμάτισε στην 7η θέση. Από τη μεριά του, ο Σπύρος Ράπτης επέδειξε σταθερότητα και με την επίδοσή του, που τον έφερε στη 10η θέση, ολοκλήρωσε μια πολύ επιτυχημένη εμφάνιση για την ομάδα. Ενδεικτικό της ανταγωνιστικότητας της ομάδας, είναι το γεγονός ότι εκτός από το 1-2, και οι 4 οδηγοί της Planet Kart Cross Greece τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα, ανάμεσα σε 22 συμμετοχές.

Η Planet Kart Cross Greece ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς της (InterMed, RiSE Motors, Platon World School, Cosmote TV, Raptis Real Estate, Ιaveris Rally Academy, Racing Star), δίχως την πολύτιμη συμβολή των οποίων, η συμμετοχή στο Dirt Games 2018 θα ήταν σαφώς πιο δύσκολη.

PHOTO CREDITS: EKO RACING DiRT GAMES