Λίγες μόνο ημέρες αφού κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φόρμουλα Ενα o Νίκο Ρόσμπεργκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Η απόφαση έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα στα μηχανοκίνητα σποr.

Ο ίδιος μίλησε για προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, λέγοντας πως μετά την κατάκτηση της κορυφής, επιθυμεί να μην στερηθεί άλλο την οικογένειά του.

«Το αποφάσισα το απόγευμα της Δευτέρας. Την Κυριακή το πρωί, στο Αμπου Ντάμπι, ήξερα ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας μου. Και αυτό καθάρισε το μυαλό μου. Ήθελα να απολαύσω κάθε μέρος της εμπειρίας, γνωρίζοντας ότι ίσως να ήταν η τελευταία φορά», έγραψε ο 31χρονος Γερμανός πιλότος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και πρόσθεσε: «Από την στιγμή που η μοίρα του τίτλου βρισκόταν στα χέρια μου, άρχισα να σκέπτομαι με ένταση εάν θα βάλω τέλος στην καριέρα μου σε περίπτωση που γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Τώρα είναι η ώρα, όντας στην κορυφή, να σταματήσω γιατί έτσι αισθάνομαι οτι είναι σωστό. Τρέφω βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους με υποστήριξαν σε αυτή τη διαδρομή μέχρι τον τίτλο», τόνισε σε αναρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.