Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αναμφίβολα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του Grand Prix του Σπα. Με την πολύ επιθετική του οδήγηση, αλλά και με τον τρόπο που για ακόμα έναν αγώνα υπερασπιζόταν τη θέση του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ειδικότερα από τους πιλότους της Φεράρι.

Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το περιστατικό με τον Ολλανδό στην πρώτη στροφή, αλλά και για ακόμα ένα, όπου στη μεγάλη ευθεία ο Φινλανδός παραλίγο να συγκρουστεί με πάνω από 300 χλμ/ώρα με τον νεαρό, μετά από ριψοκίνδυνη μανούβρα του τελευταίου.

Ο Φερστάπεν όμως υπεραμύνθηκε του τρόπου οδήγησής του, περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι Φέτελ και Ράικονεν θα έπρεπε να «ντρέπονται» για τον τρόπο που τον κριτίκαραν, μετά τη μεταξύ τους σύγκρουση στην αρχή του αγώνα.

Συγκεκριμένα δήλωσε : «Νομίζω ότι θα έπρεπε να ντρέπονται που προκάλεσαν μια τέτοια σύγκρουση, έχοντας τόσο μεγάλη εμπειρία, και να παραπονιούνται για εμένα. Είμαι δυσαρεστημένος μαζί τους καθώς μου διέλυσαν τον αγώνα».

Ο Ολλανδός δεν σταμάτησε εκεί, εξηγώντας μάλιστα το λόγο που ήταν τόσο επιθετικός με τους πιλότους της Φεράρι κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Αν μου χαλάσουν τον αγώνα, θα τους κάνω τη ζωή δύσκολη», είπε. «Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Δεν πρόκειται να πω «ορίστε πέρνα». Όλα αυτά όμως συνέβησαν μετά την πρώτη στροφή. Εάν η πρώτη στροφή δεν είχε συμβεί, δεν θα ήμουν τόσο επιθετικός».

Τέλος τόνισε πως δεν έκανε κάτι παράνομο μπλοκάροντας τον Ράικονεν στην ευθεία μετά την Eau Rouge, καθώς δεν δέχτηκε ποινή από τους αγωνοδίκες. «Νομίζω ότι αναγκάστηκε να αφήσει λίγο το πόδι του από το γκάζι, αλλά οι αγωνοδίκες είπαν πως αυτό ήταν εντάξει, οπότε όλα καλά».

 

Πηγή: Motorsport.com

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/VALDRIN XHEMAJ