Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή 2017 στη Φόρμουλα Ένα. Ο 33χρονος Άγγλος πιλότος της Μερτσέντες στέφθηκε πρωταθλητής για τέταρτη φορά, καθώς με την τέταρτη θέση που κατέκτησε χθες στο Μεξικό κέρδισε ένα ακόμη τρόπαιο. Ο ανταγωνιστής του, Σεμπάστιαν Φέτελ, αναγνώρισε την αξία του Χάμιλτον:

«Είμαι απογοητευμένος, όπως είναι λογικό. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς ότι πλέον δεν είσαι στη μάχη του τίτλου. Ότι και αν συνέβη στον αγώνα δεν έχει, πλέον, τόσο σημασία, καθώς είναι η ημέρα του Λιούις, ο οποίος ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, κάτι που άξιζε. Συνολικά ήταν ανώτερος και έκανε καλύτερη δουλειά, τόσο απλά», τόνισε ο οδηγός της Ferrari και συμπλήρωσε:

«Στόχος μου είναι να τον περάσω ξανά σε τίτλους, αλλά αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, τη συγκεκριμένη χρονιά, το αξίζει αυτό. Εμείς είμαστε απογοητευμένοι. Του χρόνου θα είναι μια διαφορετική σεζόν καθώς όλοι ξεκινάμε από την αρχή, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον καλύτερο αυτής της χρονιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ