Μετά το δραματικό Γκραν Πρι του Καναδά, η Φόρμουλα 1 κατευθύνεται στη νότια Γαλλία και το σιρκουί Πολ Ρικάρ, το οποίο επέστρεψε το 2018 στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από μια απουσία 28 ετών, για τον 8ο γύρο της σεζόν 2019.

Το 2018 οι ομάδες δεν είχαν καθόλου δεδομένα από την πίστα πηγαίνοντας στο Πολ Ρικάρ. Έχοντας συλλέξει όμως πληθώρα δεδομένων μετά τον περυσινό αγώνα, φέτος θα έχουν ευκολότερο έργο για να στήσουν τα μονοθέσιά τους.

Με φρέσκιες τις μνήμες από την τιμωρία και την απώλεια της νίκης στο Μόντρεαλ, η Ferrari έρχεται στη Γαλλία με την επιθυμία να επανακάμψει, φέρνοντας βελτιώσεις που θα της επιτρέψουν «να καθορίσει την πορεία εξέλιξης του αυτοκινήτου» στο μέλλον, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Ματία Μπινότο και κυρίως, θα της επιτρέψουν να μειώσει τη διαφορά που την χωρίζει από τα «Ασημένια Βέλη».

Βέβαια, το έργο της Scuderia μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς η Mercedes όχι μόνο δεν επαναπαύεται στις δάφνες της από το φετινό 7/7, αλλά έρχεται στη Γαλλία με «άγριες» διαθέσεις, με τον επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, να λέει ότι ο «Καναδάς ήταν ένα ξύπνημα για εμάς» (σ.σ. παρά την επικράτηση συνάντησαν τεχνικά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου) και ότι στη Γαλλία «προσβλέπουμε στο να διορθώσουμε κάποια πράγματα»…

Οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας του γαλλικού Γκραν Πρι, θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο F1 Editor του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, Φαμπρίτσιο Λαζάκις και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 21 Ιουνίου

  • Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30
  • Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 22 Ιουνίου

  • Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
  • Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 23 Ιουνίου

  • Αγώνας: 16:10