Οι αγωνοδίκες αφαίρεσαν την pole position που είχε πετύχει ο Μαξ Φερστάπεν στις κατατακτήριες δοκιμές του μεξικανικού Γκραν Πρι, καθώς έκριναν ότι ο οδηγός της Red Bull δεν επιβράδυνε όταν είδε τις κίτρινες σημαίες που είχαν βγει για το ατύχημα του Βάλτερι Μπότας. Επιπλέον, του έδωσαν ποινή 3 θέσεων κι έτσι θα εκκινήσει 4ος. Στην 1η θέση προβιβάστηκε ο Σαρλ Λεκλέρ, που αρχικά είχε πετύχει τον 2ο χρόνο, ενώ στη 2η ανέβηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη δεύτερη Ferrari, βάφοντας την 1η σειρά της εκκίνησης στα χρώματα των «Κόκκινων» του Μαρανέλο.

Ήδη από την πρώτη του προσπάθεια στο Q3, ο Φερστάπεν είχε πετύχει ένα χρόνο που θα μπορούσε να του δώσει την pole position. Στην δεύτερη και τελευταία του προσπάθεια, βελτίωσε ακόμη περισσότερο το χρόνο του, ωστόσο αυτό το πέτυχε λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση του Μπότας στις μπαριέρες και ενώ είχαν βγει οι διπλές κίτρινες σημαίες που προειδοποιούσαν τους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα. Αφού στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, παραδέχτηκε ότι είχε δει το ατύχημα του Μπότας και δεν επιβράδυνε, ο Φερστάπεν κλήθηκε για εξηγήσεις. Ύστερα από την εξέταση όλων των στοιχείων, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο οδηγός της Red Bull δεν επιβράδυνε ως όφειλε όταν είδε τις σημαίες και του αφαίρεσαν την pole ρίχνοντάς τον στην 4η θέση.

Έτσι στην 1η σειρά της εκκίνησης ανέβηκαν οι δύο οδηγοί της Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρ να προηγείται ελαφρώς (κατά 148 χιλιοστά) του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Φέτελ μάλιστα, λίγο πριν συμβεί το ατύχημα του Μπότας, ήταν καθοδόν για ένα γύρο που θα του χάριζε την pole position αλλά επιβράδυνε, ως όφειλε, όταν είδε τις κίτρινες σημαίες, εγκαταλείποντας την προσπάθειά του μερικές δεκάδες μέτρα πριν από την γραμμή του τερματισμού.

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος χρειάζεται να σημειώσει 14 περισσότερους βαθμούς από τον Μπότας για να στεφθεί για 6η φορά πρωταθλητής στην καριέρα του, θα εκκινήσει τελικά από την 3η θέση, ενώ ο Μπότας, αφού πέρασε από εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της πίστας και κρίθηκε καλά στην υγεία του, θα εκκινήσει 6ος.

Αξιοσημείωτη η εμφάνιση του Άλεξ Άλμπον ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση στην πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες με τη Red Bull πέτυχε τον 5ο χρόνο.

Το Γκραν Πρι του Μεξικού θα μεταδοθεί ζωντανά στις 9 το βράδυ της Κυριακής από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.