Για ακόμα ένα Grand Prix τα «ασημένια βέλη» κυριάρχησαν στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Η μέρα θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη για τη Mercedes εάν ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε έξοδο στο FP2, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός της υπόλοιπης διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ βρέθηκαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στο FP1, αρκετά μακριά από τον ανταγωνισμό (1:21.347 και 1:21.584). Ακολούθησαν οι δύο Ferrari στην τρίτη και τέταρτη θέση, με τον Φέτελ να είναι κατά μόλις ένα δέκατο ταχύτερος από τον ομόσταυλό του, Κίμι Ράικονεν (1:22.991 και 1:23.082). Πέμπτος τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και έκτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Στο FP2 τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τον πρωτοπόρο του FP1, Λίουις Χάμιλτον, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, τελειώνοντας πρόωρα την προσπάθειά του μένοντας πέμπτος με χρόνο 1:21.960. Ταχύτερος με χρόνο 1:20.435 τερμάτισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ρικιάρντο και Φέτελ βρέθηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πλησιάσουν το χρόνο του Γερμανού.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ