Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Σαρλ Λεκλέρ πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Φόρμουλα 1 – και πρώτη για τη Ferrari μέσα στο 2019 – κερδίζοντας το Γκραν Πρι του Βελγίου.

Ο Μονεγάσκος οδηγός προηγήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ στο τέλος αντιμετώπισε με επιτυχία την πίεση που του άσκησε ο πεντάκις Παγκόσμιος, Λιούις Χάμιλτον. Υπό άλλες περιστάσεις, οι συνθήκες υπό τις οποίες έφτασε στην πρώτη του νίκη, σε αυτήν που ονειρευόταν από παιδί όπως είπε ο ίδιος, ίσως να τον χαροποιούσαν. Μετά τον θάνατο όμως του Αντουάν Ουμπέρ το Σάββατο, ο Λεκλέρ δεν είχε καμία διάθεση για πανηγυρισμούς, αρκούμενος απλά να αφιερώσει τη νίκη στον παλιό φίλο και συναθλητή του.

Παρά την λυσσαλέα προσπάθεια που εξαπέλυσε στους τελευταίους γύρους, ο Χάμιλτον δεν είχε την ταχύτητα για να περάσει τον Λεκλέρ, τερματίζοντας τελικά λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω του. Ωστόσο, χάρη στην 3η θέση του Βάλτερι Μπότας, ο Βρετανός μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα στους 65 βαθμούς.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος βρέθηκε σε κάποιο σημείο να οδηγεί τον αγώνα, έπρεπε να συμβιβαστεί με την 4η θέση αφού αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη αλλαγή ελαστικών, μετά τη λανθασμένη, όπως αποδείχτηκε απόφαση της Ferrari να τον καλέσει πολύ νωρίς στα πιτ για την 1η του αλλαγή.

Πέμπτος ήταν ένας εκπληκτικός Αλεξάντερ Άλμπον στον πρώτο του αγώνα με τη Red Bull, ενώ 6ος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με την Racing Point.

Επόμενο ραντεβού των 20 μονομάχων της Φόρμουλα 1, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου για το Γκραν Πρι της Ιταλίας στην πίστα της Μόντσα.