Η δομή του πολυαναμενόμενου ντοκιμαντέρ· μία οπτικοακουστική προσέγγιση, με σκοπό την αφήγηση της ιστορίας ενός κορυφαίου· πέραν των συνηθισμένων, εμβαθύνοντας στις στιγμές που χάραξαν το μονοπάτι της ζωής του.

Προσωπική ματιά, στο ταξίδι του «θρύλου» της F1· σύμμαχος, ο απόλυτος επαγγελματισμός. Πληθώρα υλικού πίσω από τις κάμερες, το οποίο παρουσιάζει το επαναστατικό πνεύμα του Γερμανού πιλότου & τη μετάβασή του από έναν πολλά υποσχόμενο νεαρό, σε κυρίαρχο· οι ένθερμοι υποστηρικτές του μηχανοκίνητου αθλητισμού & όχι μόνο, αδημονούν για την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, έχοντας ενθουσιαστεί ήδη με μία άλλη σχετική σειρά του Netflix, το Drive to Survive.

Αποκλειστικές συνεντεύξεις, ακυκλοφόρητες φωτογραφίες & σπάνια βίντεο, πρωταγωνιστούν· το παρόν πρότζεκτ δεν ακολουθεί την πεπατημένη, πραγματοποιώντας απλές αναδρομές ανά έτος αλλά αποκαλύπτει λεπτομερώς το ποιόν του Μίκαελ Σουμάχερ.

Επιπλέον, γίνεται λόγος για την τρέχουσα κατάστασή του· σε μία συναισθηματική συζήτηση, η σύζυγός του, Κορίννα, εξηγεί πώς νοιώθει υγιής & χαρούμενος έπειτα από το ατύχημα προ οκταετίας ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, που του άφησε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.

Αθέατα πλάνα αρχείου τόσο εντός της οικογένειας, όσο και στα πάντοκ της F1, κάνουν την εμφάνισή τους· ιδιαίτερη μνεία στον οργανισμό όπου μεγαλούργησε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, τη Φεράρι. Εμβληματικές προσωπικότητες του χώρου μιλούν για το φαινόμενο «Μίκαελ Σουμάχερ», συμπεριλαμβανομένων των Μίκα Χάκινεν, Σεμπάστιαν Φέτελ, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, Ζαν Τοντ & Σλάβιο Μπριατόρε.

Το ντοκιμαντέρ «Σουμάχερ» αναμένεται να προβληθεί δημόσια για πρώτη φορά την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Netflix.