Οι υπερβολικοί σε πολλές περιπτώσεις κανονισμοί της Formula 1 είναι γνωστό ότι διαθέτουν ελάχιστους υποστηρικτές, γι’ αυτό και οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος ετοιμάζονται όπως φαίνεται για δραστικές αλλαγές.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για την εισαγωγή του συστήματος προστασίας Halo το 2017 θα συνεδριάσει την Πέμπτη στη Γενεύη το Strategy Group της Formula 1, μετά και από ορισμένες υπερβολικές αποφάσεις των αγωνοδικών στους προηγούμενους αγώνες.

Στο Σίλβερστοουν, ο Νίκο Ρόσμπεργκ δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων επειδή «βοηθήθηκε υπερβολικά από τους μηχανικούς κατά τη διάρκεια του αγώνα», ενώ στην Ουγγαρία υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις σχετικά με τον κανόνα του 107% στα δοκιμαστικά.

Ήδη η Mercedes έχει βγάλει ανακοίνωση με αφορμή όσα συνέβησαν στο Σίλβερστοουν, εκφράζοντας την επιθυμία να υπάρξει συζήτηση σε βάθος για τους κανονισμούς, με αρκετές ομάδες να την ακολουθούν.

Σχετικά με το θέμα έκανε δηλώσεις το αφεντικό της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ: «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν κανονισμό που θα βασίζεται στην κοινή λογική. Αλλά αυτό μάλλον δεν υπάρχει στην F1. Κάνουμε τα πράγματα πολύ περίπλοκα για τους φιλάθλους».

Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε: «Πρέπει να διορθώσουμε όλα τα γκρίζα σημεία στους κανονισμούς. Όταν έχεις μία γκρίζα περιοχή ποτέ δεν ξέρεις που κατευθύνεσαι, έτσι αρχίζεις να πηγαίνεις δεξιά και αριστερά».

Πηγή: Motorsport.com

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ